Witamy na forum %s

Oficjalne forum ShowUp.tv

Zaloguj się

Płynność wypłat z su

Pieniądze nie dotarły? Nie da się zlecić wypłaty?
ODPOWIEDZ
Ssslodka89

Re: Płynność wypłat z su

Post autor: Ssslodka89 » sob lis 21, 2020 1:48 am

Alicja80 pisze:
wt lis 17, 2020 6:26 pm
Kilka osób już mi napisało że dostało wiadomosc od su ze na początku grudnia beda przelewy
Moja Droga a mogłabyś powiedzieć kto tak powiedział, ze na początku grudnia? Żeby nie było ze po Nowym Roku dopiero puszcza te przelewy tak jak poprzednim razem.

nycBlack

Post autor: nycBlack » sob lis 21, 2020 12:02 pm

Ssslodka89 pisze:
sob lis 21, 2020 1:48 am
Alicja80 pisze:
Kilka osób już mi napisało że dostało wiadomosc od su ze na początku grudnia beda przelewy
Moja Droga a mogłabyś powiedzieć kto tak powiedział, ze na początku grudnia? Żeby nie było ze po Nowym Roku dopiero puszcza te przelewy tak jak poprzednim razem.
jakim poprzednim razem po Nowym Roku? Przecież ostatnio to było w kwietniu 2019.

Ssslodka89

Post autor: Ssslodka89 » sob lis 21, 2020 2:39 pm

nycBlack pisze:
sob lis 21, 2020 12:02 pm
Ssslodka89 pisze:
sob lis 21, 2020 1:48 am
Alicja80 pisze:
jakim poprzednim razem po Nowym Roku? Przecież ostatnio to było w kwietniu 2019.
Chodzi mi o to, ze może ten przestój trwac 2 miesiące tak jak wtedy w tamtym roku w kwietniu właśnie. Czyli licząc dwa miesiące od teraz czy tam początku listopada (bo niektóre dziewczyny pisały, ze zleciły przelew 1 czy 2 listopada i już nie doszedł) no to wypada na styczeń po Nowym Roku :) chodziło mi o to :)

Alicja80

Post autor: Alicja80 » ndz lis 22, 2020 1:53 am

Witam,
Zwykle proces weryfikacji klienta trwa od 2 do 3 tygodni. Niestety nie mamy wpływu na czas w jaki operator płatności zweryfikuje nas jako klienta.
Mamy nadzieję, że nastąpi to jak najszybciej.
pozdrawiam

policz od 9.11 to były ostatnie przelewy jakie poszły lecz też nie do wszystkich kilka moich koleżanek juz 9 nie dostało przelewu wiec przyjmuję datę 9

Alicja80

Post autor: Alicja80 » ndz lis 22, 2020 1:56 am

Ja obstawiam datę od 7.11 że wszystko ruszy

Alicja80

Post autor: Alicja80 » ndz lis 22, 2020 2:04 am

w tamtym roku wyglądało to tak że odtatnie przelewy poszły 18.03.2019 była przerwa aż do 02.05.2019 wtedy przez miesiąc nie było żadnej informacji można było zlecać lecz przelewy wisiały w oczekujących co sie pózniej okazało su zmieniło adres firmy numer konta i limity dlatego trwało to tak długo teraz była informacja nie mal od razu i nie można już sobie zlecić i czekać w oczekujących wniosek jest taki że może naprawdę jest zmiana operatora płatności a co za tym idzie albo limity w górę albo w dół bardziej w gorę dlatego nie można zlecić ponieważ jak zlecisz 1000 zł a zmieni się limit wypłat na wiekszy to nie będą mogli zrealizować zlecenia twojego wiec moje panie szykujmy się na limit wypłat w górę pragne jeszcze napisać ze kazdy przelew min 1000 SU kosztuje 3,9 procent wiec same przeliczcie dlaczego nowe umowy z operatorami

Ssslodka89

Post autor: Ssslodka89 » ndz lis 22, 2020 8:31 am

Alicja80 pisze:
ndz lis 22, 2020 2:04 am
w tamtym roku wyglądało to tak że odtatnie przelewy poszły 18.03.2019 była przerwa aż do 02.05.2019 wtedy przez miesiąc nie było żadnej informacji można było zlecać lecz przelewy wisiały w oczekujących co sie pózniej okazało su zmieniło adres firmy numer konta i limity dlatego trwało to tak długo teraz była informacja nie mal od razu i nie można już sobie zlecić i czekać w oczekujących wniosek jest taki że może naprawdę jest zmiana operatora płatności a co za tym idzie albo limity w górę albo w dół bardziej w gorę dlatego nie można zlecić ponieważ jak zlecisz 1000 zł a zmieni się limit wypłat na wiekszy to nie będą mogli zrealizować zlecenia twojego wiec moje panie szykujmy się na limit wypłat w górę pragne jeszcze napisać ze kazdy przelew min 1000 SU kosztuje 3,9 procent wiec same przeliczcie dlaczego nowe umowy z operatorami
Spoko no ja zlecilam dnia 8 listopada a nawet 7 i dalej wisi czekający na realizację. Mówisz, ze Ty obstawiasz, ze od 7.11 ruszy? Czy masz na myśli 7.12 czyli grudnia? Ja już nic nie obstawiam bo to mi sie w głowie nie mieści, nie widziałam takiej sytuacji na innych stronach nigdy, zmiany między operatorami nie trwają tyle czasu według mnie, można to wszystko szybciej załatwić wiec możemy się głowic i głowic a i tak nie wiesz co jest przyczyna. Z tego co oni odpisali, mówiąc to ze „powinno to zająć” około 2-3 tygodni to już teraz powinni od jutra zacząć wypłacać bo niektórzy właśnie już 3 tygodnie czekają ...

tomoxx1

Post autor: tomoxx1 » ndz lis 22, 2020 8:32 am

Wy prowizje i procenty to Wam wróżki podają czy jak? Po co pisać takie głupoty, dotpay, przelewy24 itp pobierają 1,9% od transakcji, przy wyższych miesięcznych kwotach ten procent schodzi w dół. Zwiększenia limitu wypłat nie będzie, tu nie chodzi o procenty ale o to żebyście nie latały po wypłatę z każda stówą ( ruch na koncie bankowym a nie kasa ) bo 1,9% od 10 wypłat po 100 złotych i jednej od 1000 będzie tyle samo.
Wg mnie kasa będzie między 27 listopada a 16 grudnia. Jednocześnie w Rwgulaminie zmieni się adres firmy, nazwa ta sama ale już nie na Alasce a w Wyoming. Oni nie weryfikują ich jako starego podmiotu, gdyby tak było to wpłaty tez by nie były możliwe, weryfikują nowa firmę. Zreszta zobaczycie za 2-3 tyg.

Ssslodka89

Post autor: Ssslodka89 » ndz lis 22, 2020 12:50 pm

tomoxx1 pisze:
ndz lis 22, 2020 8:32 am
Wy prowizje i procenty to Wam wróżki podają czy jak? Po co pisać takie głupoty, dotpay, przelewy24 itp pobierają 1,9% od transakcji, przy wyższych miesięcznych kwotach ten procent schodzi w dół. Zwiększenia limitu wypłat nie będzie, tu nie chodzi o procenty ale o to żebyście nie latały po wypłatę z każda stówą ( ruch na koncie bankowym a nie kasa ) bo 1,9% od 10 wypłat po 100 złotych i jednej od 1000 będzie tyle samo.
Wg mnie kasa będzie między 27 listopada a 16 grudnia. Jednocześnie w Rwgulaminie zmieni się adres firmy, nazwa ta sama ale już nie na Alasce a w Wyoming. Oni nie weryfikują ich jako starego podmiotu, gdyby tak było to wpłaty tez by nie były możliwe, weryfikują nowa firmę. Zreszta zobaczycie za 2-3 tyg.
Te „2-3 tygodnie” to są obecne niemalże w każdym poście 🤣 cóż za oczekiwania hahahaha. Ale kochany, te 2-3 tygodnie właśnie to już mijają, teraz pozostaje już tylko tydzień bądź dwa jeśli faktycznie to miało zająć tyle czasu.
Ja akurat nie snuję żadnych domniemań co do zwiększania czy zmniejszania limitu wiec mi żadna wróżka niczego nie przekazuje ;) jedyne co mnie nurtuje to ta niepewność bo nie wiesz co się dzieje z ‚Twoją kasą’ i tyle w tym temacie. Mogę jedynie dodać od siebie, ze ja osobiście nie jestem za wypłacaniem jak to ująłeś „każdej stówy” a może powinnam bo takie gromadzenie to później prowadzi do tego, ze zlecisz przelew i trafisz nagle na przestój i czekasz na niego znacznie dłużej niż normalnie.

DOBRA STRONA tego jest taka, ze po przywróceniu wypłacania wszystko będzie szło gładko bynajmniej przez następny rok 😄😄😄

asf89

Post autor: asf89 » ndz lis 22, 2020 7:34 pm

O ile się nie mylę to maila z informacją, że to potrwa 2-3tygodnie zaczęli rozsyłać dopiero na początku obecnego tygodnia, więc według mnie należy to liczyć od momentu kiedy mieliście pierwszego potwierdzonego maila o tej treści, czyli na chwilę obecną patrzymy na 1-2 tydzień grudnia, o ile ich zapewnienia się sprawdzą.

Co do prowizji od wypłat, to wydaje mi się, że to czy to jest 1.9% czy 3.9% czy nawet 5% nie ma większego znaczenia, bo te koszty są przerzucane na kupujących żetony. Przy zakupie żetonów SU ma od 43% do 80% narzutu w zależności od kwoty doładowania (im mniejsza kwota doładowania tym większy narzut). Patrząc po tym jak ludzie wydają żetony to większość kupujących robi te drobniejsze doładowania, które są obarczone większym narzutem. Wydaje mi się, że dopóty dopóki SU nie musi płacić jakiejś kosmicznej prowizji za zrobienie przelewu to limity wypłat się nie zmienią i są raczej podyktowane kosztami administracyjnymi związanymi z ich wykonywaniem.

ODPOWIEDZ