Witamy na forum %s

Oficjalne forum ShowUp.tv

Zaloguj się

Angel_A

Podziel się swoją opinią o ogólnych transmisjach Pań.
Awatar użytkownika
LandLord

Re: Angel_A

Post autor: LandLord » czw mar 12, 2020 9:54 am

mistez pisze:
czw mar 12, 2020 9:25 am
Tak tylko na chwilę wszedłem i... Wy naprawdę tak długą dyskusję toczycie na temat co się komu podoba, a co nie? To może porozmawiajmy o wyższości pomidorowej nad ogórkową, albo kefiru nad mlekiem... Sens podobny. Mnie również tego typu rzeczy rażą, ale jeżeli komuś się to podoba, to... co mi do tego? No chyba, że zaczniemy się sprzeczać na temat gustów poszczególnych osób :D . De gustibus non est disputandum ;) .
Od tego jest forum, żeby sobie pogadać i powymieniać opiniami.
Zaczęło się od zjebki ze strony _Cristal_, że jestem "zacofany" ponieważ nie gustuję w tatuażach.
(Pozytywie oceniłem Angel_A, komentując, ze chyba nie ma tatuaży)

A Ty wolisz ogórkową czy pomidorową ? :lol:

Jeśli masz jakiś temat z wyższej półki, bardziej godny forum SU, to chętnie podebatuję.

mistez

Post autor: mistez » czw mar 12, 2020 10:31 am

LandLord pisze:
czw mar 12, 2020 9:54 am
mistez pisze:
czw mar 12, 2020 9:25 am
Tak tylko na chwilę wszedłem i... Wy naprawdę tak długą dyskusję toczycie na temat co się komu podoba, a co nie? To może porozmawiajmy o wyższości pomidorowej nad ogórkową, albo kefiru nad mlekiem... Sens podobny. Mnie również tego typu rzeczy rażą, ale jeżeli komuś się to podoba, to... co mi do tego? No chyba, że zaczniemy się sprzeczać na temat gustów poszczególnych osób :D . De gustibus non est disputandum ;) .
Od tego jest forum, żeby sobie pogadać i powymieniać opiniami.
Zaczęło się od zjebki ze strony _Cristal_, że jestem "zacofany" ponieważ nie gustuję w tatuażach.
(Pozytywie oceniłem Angel_A, komentując, ze chyba nie ma tatuaży)

A Ty wolisz ogórkową czy pomidorową ? :lol:

Jeśli masz jakiś temat z wyższej półki, bardziej godny forum SU, to chętnie podebatuję.
Jest zasadnicza różnica między "powymieniać opniami", a "spróbować kogoś przekonać do swoich gustów". Tak czy inaczej - wolę ogórkową :D :D .

Awatar użytkownika
oko_rozwarte_szeroko

Post autor: oko_rozwarte_szeroko » czw mar 12, 2020 6:08 pm

mistez pisze:
czw mar 12, 2020 10:31 am
Jest zasadnicza różnica między "powymieniać opniami", a "spróbować kogoś przekonać do swoich gustów". Tak czy inaczej - wolę ogórkową :D :D .
Łagodna perswazja przekonywująca nikomu nie wyrządza krzywdy.
Ja lubię żurek, jeśli ktoś jeszcze nigdy nie jadł, to serdecznie polecam spróbować, ponieważ:
Talerz żurku przywróci równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, a także dostarczy wielu cennych składników mineralnych.
Żur szczególnie ten domowej roboty jest bogatym źródłem probiotyków oraz posiada wiele witamin z grupy B.
Jest świetnym naturalnym lekiem na niektóre choroby przewodu pokarmowego, zwłaszcza żołądka i jelit.
Dodatkowo pomaga pozbyć się chorób skórnych, łuszczycy, reumatyzmu, różnych alergii i migren.
Nadkwasotę i zgagę wyleczysz pijąc przez tydzień szklankę kiszonego żurku dziennie. Żur to produkt fermentacji kwasu mlekowego, dlatego wiele cennych składników wytwarzanych podczas tego procesu - to zbawienne drobnoustroje - które zasiedlają później nasz przewód pokarmowy i przetwarzają kłopotliwe dla człowieka składniki zawarte w zbożu (niektóre alergenne białka) czy np. błonnik.
Do żuru zwykło dodawać się czosnek, który jak wiadomo, uważany jest za naturalny antybiotyk, gdyż posiada on wiele wartości odżywczych oraz właściwości zdrowotnych/leczniczych.
Żurek okrasza się także jajkiem, które jest źródłem białka i skarbnicą witamin.

Obrazek

SMACZNEGO!

;)

ODPOWIEDZ