Witamy na forum %s

Oficjalne forum ShowUp.tv

Zaloguj się

Transmisje ogólne.

O wszystkim i o niczym.
Awatar użytkownika
vulture

Re: Transmisje ogólne.

Post autor: vulture » pn paź 21, 2019 8:22 pm

KiciaNiunia pisze:
pn paź 21, 2019 8:17 pm
Jeśli facetowi szkoda żetonów na laskę to tym bardziej jej nie doceni jak dostanie pokaz za darmo.
Uwierz mi, że nie każdy wchodzi tu po to żeby sobie "ulżyć"...
Zainwestuj w siebie/w jakość transmisji, a żetony będą się zgadzać...

asf89

Post autor: asf89 » pn paź 21, 2019 8:37 pm

DigitusMedius pisze:
pn paź 21, 2019 8:15 pm
kochaina_ pisze:
pn paź 21, 2019 8:13 pm
Jaką kamerke masz? Też chce zmienić bo moja przy słabszym oświetleniu nie daje rady. Jeśli mogę spytać oczywiście :) jednak jakosc obrazu to podstawa. Chociaż i tak specjalnie kupilam kamerę na SU ale to jeszcze nie jest to. Nadal zbyt kiepska.
Logitech C922 PRO, ale muszę jeszcze kupić nową karte sieciową, bo mój laptop nie wyrabia i muszę mieć ustawioną jakość "srednia" na SU :(

Co do Kici.. Daje Ci porady, a ty obrażasz mój wygląda oraz sugerujesz, że mam kompleksy. Brak mi słów.
Czasem warto też spojrzeć na resztę komponentów w laptopie/komputerze. Karta sieciowa tudzież moduł wifi, rzadko jest odpowiedzialny za cięcie, bo obraz który nadajesz na showupie jest obrabiany przez procesor, więc jak procek jest słabszy, a masz trochę rzeczy w tle odpalonych, to może sobie nie radzić z przekazywaniem strumienia do wysłania na SU i gubi klatki.

Czasem warto sprawdzić czy masz jakieś programy odpalone w tle, które aktywnie obciążają system i je pozamykać, jak ktoś lubi mieć otwarty milion okien w przeglądarce to też nie pomaga. :p

Awatar użytkownika
DigitusMedius

Post autor: DigitusMedius » pn paź 21, 2019 8:41 pm

Mam dysk SSD, dedykowaną karte graficzną, światłowód podłączony przez kabel do lapka, w tle nic nie chodzi, jedyne okno jakie jest otworzone to SU, więc wydaje mi się, że to karta sieciowa chyba, że masz jeszcze jakieś inne pomysły?
Speed test wychodzi mi tak:
Download 300mb/s
Upload 30mb/s

asf89

Post autor: asf89 » pn paź 21, 2019 9:16 pm

To rzeczywiście coś dziwnego, sprawdzałaś czy w różnych przeglądarkach też jest ten sam problem?

Z tego co napisałaś to brzmi jakbyś miała wielokrotnie mocniejszy sprzęt niż to co jest potrzebne do sprawnego działania SU, jedyne co mi przychodzi do głowy to, że z jakiegoś powodu masz wysokie opóźnienia na połączeniu do ich serwera.

Awatar użytkownika
DigitusMedius

Post autor: DigitusMedius » pn paź 21, 2019 9:27 pm

asf89 pisze:
pn paź 21, 2019 9:16 pm
To rzeczywiście coś dziwnego, sprawdzałaś czy w różnych przeglądarkach też jest ten sam problem?

Z tego co napisałaś to brzmi jakbyś miała wielokrotnie mocniejszy sprzęt niż to co jest potrzebne do sprawnego działania SU, jedyne co mi przychodzi do głowy to, że z jakiegoś powodu masz wysokie opóźnienia na połączeniu do ich serwera.
No właśnie jak podłczyłam kabel z neta do komputera mojego faceta to u niego upload wynosił 200mb/s
GTA V online bez problemu mi chodzi, tylko z su mam wiecznie problem.

asf89

Post autor: asf89 » pn paź 21, 2019 10:13 pm

DigitusMedius pisze:
pn paź 21, 2019 9:27 pm
asf89 pisze:
pn paź 21, 2019 9:16 pm

No właśnie jak podłczyłam kabel z neta do komputera mojego faceta to u niego upload wynosił 200mb/s
GTA V online bez problemu mi chodzi, tylko z su mam wiecznie problem.
Może coś jest zrypane w ustawieniach na komputerze.

Możesz sprawdzić jakie masz opóźnienie do SU jeśli zrobisz ping z linii komend. U mnie jest około 40ms, nie wiem jaka jest średnia u innych.

Można też popróbować z innymi ustawieniami serwera DNS.

robertxxx

Post autor: robertxxx » pn paź 21, 2019 11:44 pm

kochaina_ pisze:
pn paź 21, 2019 7:51 pm
robertxxx czasem za dużo do banowania i nie jestem az tak nerwowa :)
napisz że bedziesz banowac i dla przykładu zbanuj kogoś to może opanują się, a jak nie to dalej, w koncu część bedzie wolała nie pisać:D
KiciaNiunia pisze:
pn paź 21, 2019 8:04 pm
To, że ty lubisz być wykorzystywana przez sępów to twój problem, większość dziewczyn traci chęć do zabawy jak widzi, że dużo osób patrzy a żetony daje tylko kilka.
przecież dzisiaj przed tym banowaniem to za jednym razem paradowałaś z gołą cipką, następnym razem z cyckami, a innym razem biłaś się po cipce i miałaś całe 99 widzów(ubrałaś się to zaraz było tak jak zwykle koło 60) i za całe te 3 próby grupowych dostałaś 30 zetonów. Poważnie komus wypominasz, że ktoś jest "wykorzystywany"?
KiciaNiunia pisze:
pn paź 21, 2019 8:06 pm
Może traktujesz widzów jak lekarstwo na kompleksy, urodą nie grzeszysz ale normalne dziewczyny są tu dla zarobku.
to że ja czy ktoś jeszcze napisał ze jesteś całkiem ładna to nie znaczy ze zaraz jesteś miss polonia i jesteś osobą która powinna komuś robić takie uwagi;)
DigitusMedius pisze:
Co do Kici.. Daje Ci porady, a ty obrażasz mój wygląda oraz sugerujesz, że mam kompleksy. Brak mi słów.
chyba nie czytałaś jej wcześniej jak liczyłaś na coś innego ;)
DigitusMedius pisze:
pn paź 21, 2019 8:41 pm
Mam dysk SSD, dedykowaną karte graficzną, światłowód podłączony przez kabel do lapka, w tle nic nie chodzi, jedyne okno jakie jest otworzone to SU, więc wydaje mi się, że to karta sieciowa chyba, że masz jeszcze jakieś inne pomysły?
Speed test wychodzi mi tak:
Download 300mb/s
Upload 30mb/s
nie napisałaś procesora, moze nie ogarnia, ewentualnie dziadowskich serwerów su, bo to raczej nie jest możliwe żeby każdej coś działo się albo po chwili rozjeżdżał się dźwięk

Awatar użytkownika
vulture

Post autor: vulture » wt paź 22, 2019 12:57 am

DigitusMedius pisze:

Kicia uważa się za kogoś lepszego od was i od nas...
Obrazi każdą i każdego, nawet jeśli próbuje się wyciągnąć do niej pomocną dłoń...
Nie ma sensu z nią dyskutować bo wie wszystko najlepiej, a specjalizuje się w biologii i psychologii...
Przykładowo dziś nauczyłem się od niej czegoś nowego a mianowicie tego, że choroby psychiczne są przez facetów a dokładniej przez ich spermę...

_yretsym_si_eman_ym

Post autor: _yretsym_si_eman_ym » pt paź 25, 2019 3:09 am

No to pasujemy do siebie.Masz do niej namiary na dziekanke?Kicia lubisz DM?Bo inaczej z Tobą nie chodzę na "elektro-masaż" naszych połączonych zmysłów

ODPOWIEDZ