Witamy na forum %s

Oficjalne forum ShowUp.tv

Zaloguj się

Piksele na ekranie podczas ruchu

Nie wykrywa kamery? Nie ma obrazu? Opisz problem.
ODPOWIEDZ
Promyczek_

Piksele na ekranie podczas ruchu

Post autor: Promyczek_ » wt lut 25, 2025 11:51 am

Hejka, czy ktoś zna się na rzeczy i mógłby mi pomóc? Mam dobry laptop, dobrą kamerę a podczas ruchu na mojej transmisji pojawiają się piksele. Kiedy się nie ruszam, obraz jest super, a podczas ruchu powstaje pikseloza 🤦🤦🤦
Czy ktoś miał podobnie albo wie co zrobić, żeby wszystko hulało jak należy?

LiviaLarosa

Post autor: LiviaLarosa » czw lut 27, 2025 7:40 am

Mam ten sam problem, pojawił się kilka dni temu. Zmieniłam przeglądarkę i niby jest ok ale na 2 mam piksele

pixele

Post autor: pixele » pt lut 28, 2025 12:55 am

Jeśli pojawiam się na Twoim ekranie, to wiedz, że to jakiś znak :D

odnośnie pytania, kiedy robimy streama, to w dużej mierze odpowiada za to stabilność oraz szybkość naszego internetu, warto się może czasem upewnić i zadzwonić do dostawcy internetu czy wszystko jest ok, ew. powiedzieć, że robicie streamy live i macie taki problem.
dzisiaj coraz więcej ludzi siedzi na necie, i nic to nie da, że pojawiają się światłowody i coraz szybsze sieci, skoro łączą są regularnie zapychane przez masę nowoczesnych urządzeń które mają wifi itd. Więc dostawcy internetu muszą stale to wszystko monitorować i regulować aby było dobrze.
z drugiej strony showup to też różnie śmiga jak jest bardzo dużo ludzi w dzień to potrafi niewyrobić, ale to już każdy wie.

ODPOWIEDZ