Czy ktoś z was założył działalność ostatnio ?
-
Re: Czy ktoś z was założył działalność ostatnio ?
Młodaparka21 i udało Ci się założyć działalność wstecz ?
-
A ty slodkaola założyłaś masz zamiar założyć? Młodaparka chyba ze 2 lata wstecz chce założyć aż nie mozliwe że tak możnaSlodkaOlaa pisze: ↑pn paź 21, 2024 11:41 amMłodaparka21 i udało Ci się założyć działalność wstecz ?
-
sluchajcie a co jezeli ja rozliczlaam dochod z su w podatu juz wczesniej - wpisywalam jako tne odchod w rubryce "inne: i liczylam jako dzialalnosc nierejestrowana do tych 30+ tys. ( nie wiem ile teraz tam dokladnie jest na ten rok) nie przekraczalam tej sumy rocznie, ale 2 miesiace w roku przekroczylam ten maksymalny limit zarobienia jako dzialalnosc nierejestrowana na dany miesiac i nie zalozylam dzialalnosci. czy wtedy us sie czepi? i da duza kare ? czy kaze mi to wstecznie naprawic? bo kase tak jak powinnam w podatku oddalam
-
Nie można 2 lata wstecz, kilka miesięcy wstecz to jest max. Każda księgowa będzie potrafiła wam to ogarnąć więc musicie konsultować to bezpośrednio. Są różne przypadki, osoby ponizej 26 roku zycia tez są inaczej rozliczane niż po 26. Osoby pracujące dodatkowo na etacie tak samo. Księgowa wybierze wam najlepszą formę opodatkowania.sexiKOTKA18 pisze: ↑sob paź 26, 2024 9:39 amA ty slodkaola założyłaś masz zamiar założyć? Młodaparka chyba ze 2 lata wstecz chce założyć aż nie mozliwe że tak możnaSlodkaOlaa pisze: ↑pn paź 21, 2024 11:41 amMłodaparka21 i udało Ci się założyć działalność wstecz ?