Witamy na forum %s

Oficjalne forum ShowUp.tv

Zaloguj się

Podatku z SU

O wszystkim i o niczym.
Rita________

Podatku z SU

Post autor: Rita________ » pt sie 16, 2019 5:58 pm

Hej, wiem, ze już gdzieś ten temat się przewinął ale dla pewności pytam ponownie, w jaki sposób rozliczyć się ze Skarbówka? Jeśli regularnie dostaje wynagrodzenie od SU to czy muszę zakładać działalność czy wystarczy to ująć w PIT? I jaki % ?
I chętnie poczytam jak Wy, rozliczacie się z US
DZIEKI:)

Awatar użytkownika
DigitusMedius

Post autor: DigitusMedius » sob sie 17, 2019 12:42 pm

Jeśli twój OGOLNY dochód miesieczny nie przekracza 1000zł to uwzględniasz to w picie pod koniec roku i nie płacisz z tego podatku. Jeśli masz ciągłość finansową powyżej 1000zł miesięcznie to musisz założyć firmę, inaczej się z tego nie rozliczysz

_Valentino_

Post autor: _Valentino_ » wt sie 20, 2019 3:47 pm

Swoją drogą nasz Wielki Wódz Kaczu Kaczu powinien się w końcu zabrać za Was - nasze drogie transmitujące.W ciula lecicie -żyjecie w dostatku , a niepełnosprawni muszą walczyć o każdy grosz.Zaraz by się fundusze znalazły.Zabrać się za Was jak za "mafię vat-owską" .Co Wy jakieś święte krowy czy co?W Niemczech prostytutka płaci opłatę postojową jak chce stać przy trasie i płaci podatki ,za które buduje się np. wspaniałe drogi jakich u nas brak.Nigdy nigdzie nie dojdziemy i nikogo nie dogonimy z taką Waszą mentalnością i podejściem .Ale same na to nie wpadniecie ,że okradacie nas Wszystkich Polaków. Będzie musiał ktoś Was zmusić do tego niestety.A pózniej wywody - uj z Polską co mi Polska dała uj z tym krajem bo nie daje mi 10tyś. socjalu za leżenie i pachnienie to wchodzę na su i robię to samo za takie same siano. Zapytaj droga panno w drugą stronę ; Co Ty dałaś Polsce żeby tutaj żyło się Tobie lepiej .Odpowiedz brzmi WIELKIEGO UJA - nawet podatków wam się nie chce płacić za taką lekką robotę ,ale od górników byście ściągały dwa razy więcej hehe Oto mentalność polskiej camwhores. Zapytajcie camgirls z krajów Europy zachodniej czy nie płacą podatków jak Wy hehe .Teraz macie odpowiedz dlaczego nasze kraje dzieli taka przepaść -nie tylko materialna ale przede wszystkim mentalna .Ogarnijcie się w końcu, a Wszystkim zacznie się żyć lepiej hehe Pozdrawiam moje kochanki z SU :)

kochaina_

Post autor: kochaina_ » wt sie 20, 2019 10:37 pm

Ok działalność.... A co jeśli poza SU normalnie pracuje? Jestem zatrudniona na pełen etat? Jak rozliczyć w tym przypadku?

xpdeus

Post autor: xpdeus » śr sie 21, 2019 11:41 am

Ta valentino, niech płacą podatki żeby ta banda złodziei sobie latała samolotami z rodzinkami na wczasy, woziła dzieci limuzynami do szkoły, na zakupy i dawała sobie milionowe premie, bo przecież im się należy. Jakbyś trochę ekonomii poczytał to byś wiedział że dobrobyt kraju buduje się przez zmniejszanie podatków. Wtedy kasa zostaje w kieszeni kowalskiego. A kowalski nie będzie przecież trzymał pieniędzy w skarpecie, tylko poleci je wydać do sklepu i na różne usługi. Sklepikarz zarobi więcej więc i bedzie mógł zapłacić więcej swoim pracownikom i zatrudnić więcej ludzi a to tworzy miejsca pracy. Pracownicy zarobią wiecej to i wydadzą więcej na różne rzeczy, itd. To wszystko działa jak naczynia połączone. Dopóki debile z rządu tego nie zrozumieją i zamiast rozdawać patoli ich kasę nie obniża podatków pracującym i przedsiębiorcom, dopóty będzie istniała szara strefa i kombinowanie. Obrazek

SlodkaAylin

Post autor: SlodkaAylin » ndz sie 25, 2019 7:29 pm

DigitusMedius pisze:
sob sie 17, 2019 12:42 pm
Jeśli twój OGOLNY dochód miesieczny nie przekracza 1000zł to uwzględniasz to w picie pod koniec roku i nie płacisz z tego podatku. Jeśli masz ciągłość finansową powyżej 1000zł miesięcznie to musisz założyć firmę, inaczej się z tego nie rozliczysz

A w jaki sposób jest to rozliczane, kurcze jak to ująć, chce założyć działalność żeby nikt mi kiedyś że skarbówki do drzwi nie zapukal 😂 tylko księgowej jak przedstawiam ten dochód? Poprzez wyciąg bankowy? I czy ktoś interesuje się jak zarobione są to pieniądze?

Awatar użytkownika
Medroxyprogesterone

Post autor: Medroxyprogesterone » pn sie 26, 2019 6:14 am

Rita________ pisze:
pt sie 16, 2019 5:58 pm
Hej, wiem, ze już gdzieś ten temat się przewinął ale dla pewności pytam ponownie, w jaki sposób rozliczyć się ze Skarbówka? Jeśli regularnie dostaje wynagrodzenie od SU to czy muszę zakładać działalność czy wystarczy to ująć w PIT? I jaki % ?
I chętnie poczytam jak Wy, rozliczacie się z US
DZIEKI:)
Należy zgłosić się do księgowej, która wysyła pismo do US z prośbą o interpretację. Takie rzeczy najlepiej załatwiać z zaufaną księgową, bo można się przejechać i się zniechęcić.
Księgowa pokieruje Cię, co robić dalej.
W Warszawie mam jedną super kobietę, jak coś to pisz prywatną wiadomość.

nowa_tutaj69

Post autor: nowa_tutaj69 » pt wrz 06, 2019 8:51 am

A jak to wygląda teraz z tym nowym PIT-em zerowym ? Czy kiedy ktoś się w tym łapie to też trzeba się rozliczać na koniec roku ?

Boksu_Fan_KKS_Pan

Post autor: Boksu_Fan_KKS_Pan » pn wrz 23, 2019 8:10 am

xpdeus pisze:
śr sie 21, 2019 11:41 am
Ta valentino, niech płacą podatki żeby ta banda złodziei sobie latała samolotami z rodzinkami na wczasy, woziła dzieci limuzynami do szkoły, na zakupy i dawała sobie milionowe premie, bo przecież im się należy. Jakbyś trochę ekonomii poczytał to byś wiedział że dobrobyt kraju buduje się przez zmniejszanie podatków. Wtedy kasa zostaje w kieszeni kowalskiego. A kowalski nie będzie przecież trzymał pieniędzy w skarpecie, tylko poleci je wydać do sklepu i na różne usługi. Sklepikarz zarobi więcej więc i bedzie mógł zapłacić więcej swoim pracownikom i zatrudnić więcej ludzi a to tworzy miejsca pracy. Pracownicy zarobią wiecej to i wydadzą więcej na różne rzeczy, itd. To wszystko działa jak naczynia połączone. Dopóki debile z rządu tego nie zrozumieją i zamiast rozdawać patoli ich kasę nie obniża podatków pracującym i przedsiębiorcom, dopóty będzie istniała szara strefa i kombinowanie. Obrazek
Nie wiem czy jestes zdolny do wyciagniecia tak dalece idacych wnioskow ze swojej wypowiedzi ale jestes mistrzem tautologii i przy okazji miSZCZem ekonomii haha .Podziwiam i juz sobie zapisuje twoja zlota mysl .Nie sciagajmy podatkow z panien z su a z tego co z nich nie sciagniemy damy przecietnemu kowalskiemu zeby obracal ,wydawal itd.I tak sie wlasnie buduje dobrobyt naszego kraju.Dobrobyt Tuska ,Ktory przy rosnacym bezrobociu pokazywal rowniez rosnace PKB na slupkach i Polske jako zielona wyspe utrzymujaca sie sztucznie poprzez mafie vat-owska.Czy moze repezentujesz p.Rostowzkiego co ukradl nasze pieniadze z offe mowiac przy okazji ze pINiedzy nie ma i nie bedzie dla nas na np.500+ haha .Lepiej dac patologii niz maffi vat-owskiej ,mafii z su czy Amber Gold bo to jedno i to samo.Jeden wielki walek oszustow i zlodziji okradajacych kazdego z nas.A z tego czego nie sciagniemy z panien z su bedziemy budowac drogi ,szpitale i szara strefa zniknie.Brawo panie ministrze z PO .Podziwiam szeroka wiedze z ekonomii i ekonomiki .Jak dobrze ze juz nigdy sie do koryta nie dopchacie

Awatar użytkownika
DigitusMedius

Post autor: DigitusMedius » pn wrz 23, 2019 12:08 pm

_Valentino_ pisze:
wt sie 20, 2019 3:47 pm
Swoją drogą nasz Wielki Wódz Kaczu Kaczu powinien się w końcu zabrać za Was - nasze drogie transmitujące.W ciula lecicie -żyjecie w dostatku , a niepełnosprawni muszą walczyć o każdy grosz.Zaraz by się fundusze znalazły.Zabrać się za Was jak za "mafię vat-owską" .Co Wy jakieś święte krowy czy co?W Niemczech prostytutka płaci opłatę postojową jak chce stać przy trasie i płaci podatki ,za które buduje się np. wspaniałe drogi jakich u nas brak.Nigdy nigdzie nie dojdziemy i nikogo nie dogonimy z taką Waszą mentalnością i podejściem .Ale same na to nie wpadniecie ,że okradacie nas Wszystkich Polaków. Będzie musiał ktoś Was zmusić do tego niestety.A pózniej wywody - uj z Polską co mi Polska dała uj z tym krajem bo nie daje mi 10tyś. socjalu za leżenie i pachnienie to wchodzę na su i robię to samo za takie same siano. Zapytaj droga panno w drugą stronę ; Co Ty dałaś Polsce żeby tutaj żyło się Tobie lepiej .Odpowiedz brzmi WIELKIEGO UJA - nawet podatków wam się nie chce płacić za taką lekką robotę ,ale od górników byście ściągały dwa razy więcej hehe Oto mentalność polskiej camwhores. Zapytajcie camgirls z krajów Europy zachodniej czy nie płacą podatków jak Wy hehe .Teraz macie odpowiedz dlaczego nasze kraje dzieli taka przepaść -nie tylko materialna ale przede wszystkim mentalna .Ogarnijcie się w końcu, a Wszystkim zacznie się żyć lepiej hehe Pozdrawiam moje kochanki z SU :)
Ale Ty wiesz, że laski z su odprowadzają podatki? XD
Przecież jakby im skarbówka weszła na konto bankowe to by miały przej**** - wątpię by były na tyle głupie by zarabiać miesięcznie po 10-20k i nie odprowadzać od tego podatku. Z resztą skąd ten bulwers? Obrażasz nas, a sam należysz do tej społeczności (nie mówię koniecznie o transmitowaniu, a o samym oglądaniu nas) - hipokryzja mocno. Laski tak samo opłacają sobie ZUS. Jesteś typowym polakiem cebulakiem co chce żeby somsiadowi było jak najgorzej, bo przecież ja jestem Janusz krul i mi się wszystko należy, a nie tym oszustom!!!
Laski mają pomysł na siebie i to uszanuj - jest podaż to i jest popyt.

ODPOWIEDZ