Drodzy Showupowicze,
Chcę zarejestrować działalność gospodarczą, by zarabiać na pokazach i przez Program Partnerski. Chcę skorzystać z pomocy biura podatkowego lub księgowego, ale nie mam nikogo zaufanego. Jak wiadomo temat prowadzenia tutaj budzi kontrowersje, wiec chciałabym w jakiejść zaowalowanej formie przedstawić księgowej sposób zarabiania, jak wiadomo, nie ma się czym szczycić, więc nie chciałabym jej mówić wprost, że robię wirtualny striptiz. Tak sobie rozkminiłam, że skoro można tu zarabiać przez PP i chyba przelew wygląda tak samo jak ten za pokazy, to można powiedzieć w biurze księgowym, że pieniądze są z PP?? myślicie, że tak się da to obejść? Nie będę nic wrzucać w koszta, a w PKD podam więcej punktów. Może ktoś z osób które zarządzają tym forum się wypowie? Czy te przelewy z PP są inne niż przelewy za pokazy i czy przy rozliczeniach ma to jakieś znaczenie? (proszę bez jadu)
Podatek/PP/Pokazy/Działalność
Wątpię, że możesz to obejść w taki sposób, z uwagi na charakter tego serwisu, nikt ci w życiu nie uwierzy, że wszystko co stąd wypłacasz jest tylko z programu partnerskiego.
Lepiej zadzwonić do kilku księgowych, wyłożyć temat wprost i wybrać kogoś kto po pierwsze nie odmówi współpracy z tobą, a po drugie nie będzie robił żadnych głupich uwag czy kazań odnośnie tego jak sobie dorabiasz.
Lepiej zadzwonić do kilku księgowych, wyłożyć temat wprost i wybrać kogoś kto po pierwsze nie odmówi współpracy z tobą, a po drugie nie będzie robił żadnych głupich uwag czy kazań odnośnie tego jak sobie dorabiasz.
-
A jak myślicie/ albo wiecie, jeśli ktoś z Was zarabia na PP, ile z tego można wyciągnąć miesięcznie? ;)
U mnie sytuacja, by wyglądała tak, że nie stanowiłoby to głównego źródła zarobku, działalność gospodarczą chcę założyć bo będę zarabiać też na czym innym i myślałam, żeby po prostu na SU dorobić do budżetu, jakiś tysiak, dwa miesięcznie. Dopisałabym kolejny punkt do PKD. Dlatego się zastanawiam, czy jest róznica między przelewami przychodzącymi z PP a tymi z pokazów, bo chyba rozliczać te przelewy trzeba w ten sam sposób?
U mnie sytuacja, by wyglądała tak, że nie stanowiłoby to głównego źródła zarobku, działalność gospodarczą chcę założyć bo będę zarabiać też na czym innym i myślałam, żeby po prostu na SU dorobić do budżetu, jakiś tysiak, dwa miesięcznie. Dopisałabym kolejny punkt do PKD. Dlatego się zastanawiam, czy jest róznica między przelewami przychodzącymi z PP a tymi z pokazów, bo chyba rozliczać te przelewy trzeba w ten sam sposób?
Przelew na koncie będzie wyglądał dokładnie tak samo, bo SU nie rozróżnia w żaden sposób żetonów które dostajesz za PP od tych które dostajesz z napiwków i priwów. Teoretycznie jak wejdziesz w historie przelewów żetonów możesz zobaczyć ile żetonów za co dostałaś, ale to nie będzie rozróżnione w żaden sposób przy przelewie bankowym, bo zlecasz go sama dopiero po uzbieraniu minimalnej potrzebnej kwoty żetonów.
Osobiście nie zarabiam na tym portalu, tylko wydaje, ale podejrzewam, że żetonów z PP nie ma ogromnych ilości, wiele osób korzystających z tego portalu ładuje przeważnie drobniejsze kwoty, PP daje ci tylko (i aż) 10% z kwoty doładowania w żetonach, czyli jak ktoś ładuje 1000żetonów, tobie na profil wpływa 100żetonów. Obstawiam, że wiele osób które ładują częściej albo większe kwoty ma pewnie drugie konto na które sami sobie robią PP.. Tylko dziewczyny które mają jakichś stałych bywalców z głębokimi kieszeniami będą miały z tego jakieś większe wpływy.
Osobiście nie zarabiam na tym portalu, tylko wydaje, ale podejrzewam, że żetonów z PP nie ma ogromnych ilości, wiele osób korzystających z tego portalu ładuje przeważnie drobniejsze kwoty, PP daje ci tylko (i aż) 10% z kwoty doładowania w żetonach, czyli jak ktoś ładuje 1000żetonów, tobie na profil wpływa 100żetonów. Obstawiam, że wiele osób które ładują częściej albo większe kwoty ma pewnie drugie konto na które sami sobie robią PP.. Tylko dziewczyny które mają jakichś stałych bywalców z głębokimi kieszeniami będą miały z tego jakieś większe wpływy.