Jakość obrazu
-
Jakość obrazu
Cześć. Możecie dodać w ustawieniach konta użytkownika opcję wyboru jakości odbieranego obrazu? Kiedy oglądam sesje na telefonie to ekran i tak nie jest w stanie wygenerować takiej super jakości, a często słaby internet powoduje tylko lagi i klatkowanie obrazu. W efekcie nie ma sensu oglądanie takiej sesji i czasem lepiej od razu się wyłączyć. Dodajcie w ustawieniach możliwość wyboru jakości obrazu tak jak na youtube, żeby umożliwić sensowny odbiór na telefonie. Dajcie trzy opcje, na przykład niski, średni i maksymalny (zgodny z sygnałem nadawcy). Można by też dodać możliwość wyłączenia dźwięku, ale z takim skutkiem, żeby go w ogóle nie zaczytywało. Czasem wieczorem człowiek chciałby się zalogować, ale wysoka jakość obrazu i dźwięku torpeduje mojego operatora sieci i nie da się tego obejść w żaden inny sposób. Dajcie znać, czy takie wprowadzenie opcji jest w ogóle możliwe jako nowa propozycja dla użytkownika?
Osoba transmitująca może wejść na ustawienia zakładka HD wygasić automatyczne ustawienie i przejść na manualne swoje dopasowane pod dane łącze internetu .
Jeśli zacina ci internet i jest to twoja wina to pomyśl o antenkach do routera jeśli można takie dołożyć to zwiększy stabilność jak i poprawi się prędkość internetu oraz podniesie uploadu.
Chcesz coś robić w tym kierunku to napisz pw Goryl do mnie na su może coś poradzę
Jeśli zacina ci internet i jest to twoja wina to pomyśl o antenkach do routera jeśli można takie dołożyć to zwiększy stabilność jak i poprawi się prędkość internetu oraz podniesie uploadu.
Chcesz coś robić w tym kierunku to napisz pw Goryl do mnie na su może coś poradzę
Takie rozwiązanie jest zbyt kosztowne dla SU, bo wymaga enkodowania wideo do różnych feedów jakościowych - im więcej, tym więcej do przeliczenia... oczywiście można zastosować układy GPU i nawet by sobie z tym radziło w czasie rzeczywistym, ale łatwiej jest przesyłać dokładnie takie same dane jakie trafią do serwera, bez ich obróbki.
Jedynymi wyjściami są:
a) poprawienie swojego internetu - tu możesz mieć wpływ (chociaż nie zawsze)
b) zmiana jakości nadawania na niższą przez transmitującą - tu masz znikomy wpływ, bo większość ludzi woli mieć lepszą jakość i ogląda na kompie.