Wypłaty i weryfikacja tożsamości dla transmitujących.
Re: Wypłaty i weryfikacja tożsamości dla transmitujących.
Chodzi nam o to że nie możemy wypłacać pieniędzy na konta firmowe mając firmy. Z kont prywatnych nie da się rozliczać więc nie możemy na nie robić przelewów.
Jeżeli ktoś ma dochod roczny 200 tys zł jak mam to wypłacić na konto prywatne? Polskie prawo nakazuje przy dochodach powyżej 30 tys zł rocznie mieć zarejestrowana działalność. W jaki więc sposób mam wypłacić pieniądze z su w takiej kwocie pomijając konto firmowe i zrobić to legalnie? Bo ja widzę tu spory problemPayRedeem_Support pisze: ↑wt mar 14, 2023 4:07 pmChodzi o limit roczny na którym poziomie konta PayRedeem? Na poziomie pierwszym limit to 25,000 EUR (około 117,000 PLN) a po weryfikacji na drugi poziom konta można wypłacić aż do 100,000 EUR. Czy możesz mi wytłumaczyć o co chodzi z kwotą wolną od podatku? Ja sprawdzę dokładniej z kontem firmowym, ale na dany moment nie mamy możliwości weryfikacji takiego konta._Judytka_ pisze: ↑wt mar 14, 2023 3:26 pmPanie szanowny Jurku . Skoro nie można robić wyplat na firmowe konto jak legalnie je wypłacić skoro nie jedna dziewczyna posiada wypłaty miesięczne wyższe niż limit roczny co jednoznacznie przekracza kwotę wolna od podatku . Proszę o odpowiedź bo zabierając nam możliwość wyplat na konto firmowe zostawiacie nas w d....
-
- Partner
Będzie nam potrzebne potwierdzenie jakiejś transakcji z tego konta. Mały wydatek z którego będzie już można ściągnąć potwierdzenie.LizakSWEET pisze: ↑wt mar 14, 2023 2:57 pmJestem zmuszona założyc nowe konto bankowe i tutaj moje pytanie co mam zrobić i jakie przedstawić dokumenty by wypłacać sobie więcej pieniędzy skoro na nowym koncie bankowym nie będzie żadnych informacji o przelewach
No niby jak? Chyba, że mówimy o zupełnie innych kwotach bo to co jest wolne od podatku rocznie sporo dziewczyn ma w miesiac . Nie jest to zgodne z prawem. Podziękuję za to za wizytę urzędu skarbowego serio...
Podatki płace z prywatnego konta. Przy działalności jednoosobowej przeciez nie ma nakazu otwierania konta firmowego._Judytka_ pisze: ↑wt mar 14, 2023 4:44 pmNo niby jak? Chyba, że mówimy o zupełnie innych kwotach bo to co jest wolne od podatku rocznie sporo dziewczyn ma w miesiac . Nie jest to zgodne z prawem. Podziękuję za to za wizytę urzędu skarbowego serio...
-
- Administrator
Natychmiast
Po prostu użyj swojego konta bankowego w Polsce. Żadnych tutaj problemów nie będzie.Myroslava pisze: ↑wt mar 14, 2023 2:47 pmMieszkam na Ukrainie, ale mam konto bankowe w Polsce, jak to potwierdzić?PayRedeem_Support pisze: ↑wt mar 14, 2023 2:38 pmNie koniecznie. Ważne jest żeby imię i nazwisko było zgodne na obu platformach.Little_girl pisze: ↑wt mar 14, 2023 2:31 pmczy na payredeem trzeba podać ten sam email jak na showup?
Wystarczy jeden zrealizowany przelew (potwierdzenie). Pobiera się potwierdzenie w formacie PDF i wszystko.LizakSWEET pisze: ↑wt mar 14, 2023 2:57 pmJestem zmuszona założyc nowe konto bankowe i tutaj moje pytanie co mam zrobić i jakie przedstawić dokumenty by wypłacać sobie więcej pieniędzy skoro na nowym koncie bankowym nie będzie żadnych informacji o przelewach
Nie trzeba. Dowolny zrealizowany przelew jako potwierdzenie w PDF.
Mylisz tutaj zupełnie fakty. Nie ma czegoś takiego jak limit kwotowy jaki można otrzymać na konto osobiste. Przy jednosobowej działalności można spokojnie korzystać też z konta osobistego - nie ma prawnego rozróżnienia między takim kontem, a kontem firmowym. Limity dotyczą jedynie kwoty wolnej od podatku, ale ta jest zależna od formy opodatkowania. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej o tych kwestiach, zalecamy porozmawiać z księgowym._Judytka_ pisze: ↑wt mar 14, 2023 3:26 pmPanie szanowny Jurku . Skoro nie można robić wyplat na firmowe konto jak legalnie je wypłacić skoro nie jedna dziewczyna posiada wypłaty miesięczne wyższe niż limit roczny co jednoznacznie przekracza kwotę wolna od podatku . Proszę o odpowiedź bo zabierając nam możliwość wyplat na konto firmowe zostawiacie nas w d....
Oczywiście. Jeszcze raz - jeżeli ktoś ma wątpliwości jak powinien postępować w tych kwestiach, po prostu udajcie się do biura ksiegowego lub doradcy podatkowego.
Tak. I możesz korzystać z konta osobistego na tej samej zasadzie jak firmowego. Płacić ZUS'y, podatki itd._Judytka_ pisze: ↑wt mar 14, 2023 4:41 pmJeżeli ktoś ma dochod roczny 200 tys zł jak mam to wypłacić na konto prywatne? Polskie prawo nakazuje przy dochodach powyżej 30 tys zł rocznie mieć zarejestrowana działalność. W jaki więc sposób mam wypłacić pieniądze z su w takiej kwocie pomijając konto firmowe i zrobić to legalnie? Bo ja widzę tu spory problemPayRedeem_Support pisze: ↑wt mar 14, 2023 4:07 pmChodzi o limit roczny na którym poziomie konta PayRedeem? Na poziomie pierwszym limit to 25,000 EUR (około 117,000 PLN) a po weryfikacji na drugi poziom konta można wypłacić aż do 100,000 EUR. Czy możesz mi wytłumaczyć o co chodzi z kwotą wolną od podatku? Ja sprawdzę dokładniej z kontem firmowym, ale na dany moment nie mamy możliwości weryfikacji takiego konta._Judytka_ pisze: ↑wt mar 14, 2023 3:26 pmPanie szanowny Jurku . Skoro nie można robić wyplat na firmowe konto jak legalnie je wypłacić skoro nie jedna dziewczyna posiada wypłaty miesięczne wyższe niż limit roczny co jednoznacznie przekracza kwotę wolna od podatku . Proszę o odpowiedź bo zabierając nam możliwość wyplat na konto firmowe zostawiacie nas w d....
-
Ja mam jeszcze jedno pytanie:
Kiedy będzie przetłumaczony regulamin i polityka prywatności pay redeem?
Bo mimo wybrania języka polskiego to akurat nie jest przetłumaczone, za to inne rzeczy na stronie już tak.
Kiedy będzie przetłumaczony regulamin i polityka prywatności pay redeem?
Bo mimo wybrania języka polskiego to akurat nie jest przetłumaczone, za to inne rzeczy na stronie już tak.
Tak. I możesz korzystać z konta osobistego na tej samej zasadzie jak firmowego. Płacić ZUS'y, podatki itd.wszystkowidze pisze: ↑wt mar 14, 2023 4:56 pmJeżeli ktoś ma dochod roczny 200 tys zł jak mam to wypłacić na konto prywatne? Polskie prawo nakazuje przy dochodach powyżej 30 tys zł rocznie mieć zarejestrowana działalność. W jaki więc sposób mam wypłacić pieniądze z su w takiej kwocie pomijając konto firmowe i zrobić to legalnie? Bo ja widzę tu spory problemciasna_czikita pisze: ↑wt mar 14, 2023 2:40 pm
Mylisz tutaj zupełnie fakty. Nie ma czegoś takiego jak limit kwotowy jaki można otrzymać na konto osobiste. Przy jednosobowej działalności można spokojnie korzystać też z konta osobistego - nie ma prawnego rozróżnienia między takim kontem, a kontem firmowym. Limity dotyczą jedynie kwoty wolnej od podatku, ale ta jest zależna od formy opodatkowania. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej o tych kwestiach, zalecamy porozmawiać z księgowym._Judytka_ pisze: ↑wt mar 14, 2023 3:26 pmPanie szanowny Jurku . Skoro nie można robić wyplat na firmowe konto jak legalnie je wypłacić skoro nie jedna dziewczyna posiada wypłaty miesięczne wyższe niż limit roczny co jednoznacznie przekracza kwotę wolna od podatku . Proszę o odpowiedź bo zabierając nam możliwość wyplat na konto firmowe zostawiacie nas w d....
Chodzi o limit roczny na którym poziomie konta PayRedeem? Na poziomie pierwszym limit to 25,000 EUR (około 117,000 PLN) a po weryfikacji na drugi poziom konta można wypłacić aż do 100,000 EUR. Czy możesz mi wytłumaczyć o co chodzi z kwotą wolną od podatku? Ja sprawdzę dokładniej z kontem firmowym, ale na dany moment nie mamy możliwości weryfikacji takiego konta.
[/quote]
Jednoosobowa działalność. a spółka ? Ja tu widze dalej problem i nie rozumiem dlaczego przelew nie moze byc zrealizowany na konto firmowe. Sugeruje by to jednak dopracowac . To nie jest ok