Witamy na forum %s

Oficjalne forum ShowUp.tv

Zaloguj się

Zacinajace się transmisje od kilku dni

Opisz zauważone problemy techniczne.
ODPOWIEDZ
TakeMeToTheRainbow

Zacinajace się transmisje od kilku dni

Post autor: TakeMeToTheRainbow » pt sie 23, 2019 8:56 pm

Witam
Od kilku dni zauważyłam,że wszystkie transmisje zacinaja się,pojawiają piksele ,obraz jest sekwencyjny.Glosu tramsmitujacych w ogóle nie słychać. Czy u Was jest ten sam problem?Problemy techniczne su?

soldado1986

Post autor: soldado1986 » pn sie 26, 2019 12:37 pm

u mnie to samo - zarejestrowalem sie dopiero dzis i sredni oz tego zadowolony

próbowalem paru przegladarek oraz zmiany sieci - ta samo ale WIFI/kabel

niestety cały czas zacina wiec wdzieczny za pomoc

kochaina_

Post autor: kochaina_ » pn sie 26, 2019 2:15 pm

To jest jakas masakra. Ludzie płacą za żetony, a nikt nie zajmuje się problemami technicznymi by byl komfort podczas transmisji. Zamiast tego wkurzanie sie o jakosc i ciągłe odświeżanie.

TakeMeToTheRainbow

Post autor: TakeMeToTheRainbow » pn sie 26, 2019 10:36 pm

To znaczy,że nie tylko u mnie taki problem.Zastanawiam się, czy włączać transmisje prywatne jak tak u wszystkich zacina, czy w ogóle transmitowac...

Awatar użytkownika
GORYL

Post autor: GORYL » czw wrz 12, 2019 10:58 pm

Podstawowa sprawa to jaki macie internet , czy macie minimum co do wymagania serweru showup.tv.
Ping ,Pobieranie ,Przesyłanie i to 3 jest najistotniejsze to ten upload
Zanim zaczniesz nadawać wejdź na stronę przez google szukaj Speed Test
Wejdź na test łącza internetowego, sprawdź odczyt.
Minimum teraz showup.tv to 3,0mbs
Odpal kam i zmień w ustawieniach HD jakość słaba lub zalecana średnia bo inne to rozmywana nawet osoby ze światłowodem z dużym upload.

Szanowna administracjo , już czas poprawić i zmniejszyć wymagania uploadu a wy go podnosicie kosztem lepszego obrazu , a idzie to zrobić jeszcze mniej jak było zmniejszyć minimum 1,0 mbs wy zrobiliście teraz na 3,0 mbs co dużo ludzi ma problemy z transmisjami .
By poprawić obraz trzeba zwiększyć maszynę serwera i ustawić ją na mniejsze minimum jak to jest na zagranicznej stronie, tam jest filtracja jakości HD sprawna i minimum wymagane uploadu 1,0 mbs to jest wygoda dla większość ludzi nadających jak i klientów.

Do czego to doszło i co za tym idzie ,wasze podnoszenie wymagań technicznych to mniej ludzi z miesiąca na miesiąc mniejszy zarobek to częste , problemy techniczne .Nie wszyscy maja światłowody ,w Polsce i będą mogli tu transmitować lub chudzić na pokazy to też , powinniście brać pod uwagę ze spadnie wam zarobek.

taciak

Post autor: taciak » sob lut 08, 2020 10:57 pm

Raczej od kilku miesięcy.
W DE/NRW SU w ogóle nie działa. Speedtest.pl raportuje mi średni download 90Mb/s. Płatne strony jak PH, Babes i Braz.. śmigają w HD w trzech zakładkach równocześnie, a SU po prostu nie da się oglądać, bo nawet pojedynczą transmisję w jedynym oknie rwie jakbym używał modemu 1200 bodów.
Po dłuższym ładowaniu widać nowe konta. Chyba zagraniczne. Nie wiem, bo głosu nie da się przez te rwanie usłyszeć. Tyle, że opisy nie po polsku.
Nie warto korzystać. Zaglądam raz na pół roku tylko po to, by sprawdzić, czy toto jeszcze żyje.

Awatar użytkownika
GORYL

Post autor: GORYL » pt lut 21, 2020 1:41 pm

Podaj odczyt napisz jaki modem masz dokładnie i jaki operator bo światłowody a pseudo operatorzy ich światłowody to różnica.
Poznając modem sprawdź ,co on obsługuje jakie typy sieci jak jest max przepustowość itd

Pytajnik

Post autor: Pytajnik » śr kwie 29, 2020 7:33 pm

GORYL wielki znawca, nie napisał ani słowa o utracie pakietów...
Powtarza mantrę o prędkości jak każdy pajac - a większość ludzi spełnia wymaganie prędkości...

Awatar użytkownika
GORYL

Post autor: GORYL » czw kwie 30, 2020 6:45 am

Pytajnik pisze:
śr kwie 29, 2020 7:33 pm
GORYL wielki znawca, nie napisał ani słowa o utracie pakietów...
Powtarza mantrę o prędkości jak każdy pajac - a większość ludzi spełnia wymaganie prędkości...
Nie jestem wielki bez przesady
Co ty masz na myśli o utracie pakietów?
Żeby to sprawdzić trzeba pisać wiersz systemowy.
Windows:
Start wszystkie programy akcesoria Wiersz poleceń
Start uruchom cmd tylko to jest jedną opcja.
Druga opcja to Teame Spek3 on pokaże ile tracimy pakietu.
Trzecia opcja to
Ściągnij i zainstaluj aplikację WinMTR która dostępna jest ze strony na producenta i tam sprawdzisz.

Jeśli ktoś ma ochotę tym się bawić i wiedzę to może to zrobić.

Natomiast jeśli mowa że utrata pakietu jest widoczna to też o niej nie pisał
Bo jak ping jest większy niż powinien prędkością prawie dochodząca zerowej lub bardzo niskiej to przesyłanie (uploadu) jest bardzo wysokie i to jest utrata pakietów.

Natomiast jeśli ping jest niski, prędkość duża, a przesyłanie ma podobny odczyt lub leko mniejszy wtedy nie tracimy pakietu łączę jest bardzo mocne i stabilne.
Co możemy zrobić by tak było.
Sam z tym problemem spotkałem się już nie raz.
Do każdego routera jeśli ma możliwość dołożenia antenek można zwiększyć sobie łączę internetu a zarazem naprawić utratę pakietu do dopuszczalnej normy.
Pozdrawiam cię pytajnik

Awatar użytkownika
GORYL

Post autor: GORYL » czw kwie 30, 2020 6:51 am

I to nie zależy od nas tylko od operatora sieci a obecnie jest pandemia ludzie siedzą w domach. I sam miałem spadki do póki nie założyłem antenek i ustawiłem to w routerze na stronie.
Bardzo ładnie widać to na YouTube wpisz antenki do routera huwaei b525s i widać jakie te antenki mają poprawę odczytu.
Pozdrawiam cię pytajnik.

ODPOWIEDZ