Zapis transmisji
Zapis transmisji
Witam, gdzie mogę otrzymać dostęp do własnej transmisji publicznej??
Nigdzie nie możesz otrzymać bo takich nie ma publiczny zapis nie istnieje.
Portal posiada zapis tylko jeśli pokaz prywatny został zgoszony. Po wykonamym prywatnym pokazie i zaksięgowaniu żetonu wszystkie zapisy ulegają zniszczeniu.
Po drugie portal nie udostępnia zapisu nagrań itd.
Portal posiada zapis tylko jeśli pokaz prywatny został zgoszony. Po wykonamym prywatnym pokazie i zaksięgowaniu żetonu wszystkie zapisy ulegają zniszczeniu.
Po drugie portal nie udostępnia zapisu nagrań itd.
Ostatnio zmieniony pn lis 08, 2021 10:55 pm przez GORYL, łącznie zmieniany 1 raz.
Musisz sam siebie nagrywać, np. przez nagrywanie pulpitu, bądź używanie wirtualnej kamery w OBS (bądź innej aplikacji), której wideo jednocześnie zapisywać się będzie na lokalnym dysku.
Albo pobierać swój stream znając link bezpośredni streamu i aplikację, któa pozwoli na jego przechwycenie danych (a nie pulpitu). Ale to już wyższa technologia.
Albo pobierać swój stream znając link bezpośredni streamu i aplikację, któa pozwoli na jego przechwycenie danych (a nie pulpitu). Ale to już wyższa technologia.
Taki zapis jest nie opłacalny na lokalny dysk twardy o pojemności standardowej zapis zajmie 10 razy więcej jak to możliwe było w technologi flash. Tu jest technologia zapisu cyfrowego co generuje dużo więcej miejsca na zapis to się poprostu nie opłaca zapisywać administracji i tworzyć katalogi.
Ty możesz sobie nagrać sam ale szybko zawalisz dysk twardy i na tym się skończy że za śmiecisz tym komputer i go zamulisz.
Ty możesz sobie nagrać sam ale szybko zawalisz dysk twardy i na tym się skończy że za śmiecisz tym komputer i go zamulisz.
Jakie bzdury wypisujesz...GORYL pisze: ↑wt lis 09, 2021 6:41 amTaki zapis jest nie opłacalny na lokalny dysk twardy o pojemności standardowej zapis zajmie 10 razy więcej jak to możliwe było w technologi flash. Tu jest technologia zapisu cyfrowego co generuje dużo więcej miejsca na zapis to się poprostu nie opłaca zapisywać administracji i tworzyć katalogi.
1) Jego/jej interes jak chce korzystać ze swojego dysku twardego.
Jedyna uwaga jest taka, by nie zapisywać na dysk systemowy - warto zapisywać na drugi dysk twardy w systemie, ponieważ dysk systemowy cały czas ma operacje zapisu i odczytu, więc jest wąskim gardłem...
2) Flash nie ma nic do rzeczy. Kontenerem wideo streamów na SU nadal jest Flash Video (FLV) -> odsyłam... https://pl.wikipedia.org/wiki/FLV
KONTENEREM. Czy idzie dany plik szybko przemuxować do MP4 lub innych formatów, o ile wspierają używane kodeki - a używane kodeki teraz na SU to najbardziej standardowe teraz w sieci H.264 dla strumienia wideo i AAC dla strumienia audio.
3) Osoba ustala w większości aplikacji do nagrywania bitrate, z jakim nagrywa, może sobie ustawić nawet taki parametr jak SU daje, tj. 3500 kbps dla 720p.
Wtedy plik wideo trwający ok. 1h, ma około 1,2-1,3 GB (zależy też od tego co jest na obrazie - jak będzie dużo ciemności to mniej zajmie miejsca niż często zmieniający się obraz z wieloma detalami).
Dużo? Mało? Do zadecydowania przez osobę, która chce się nagrywać.
4) Różnicą co do "starej technologii" jest to, że kiedyś streamy SU były w niższych rozdzielczościach 240p, 360p, 480p w proporcjach 4:3 - teraz są 360p, 540p, 576p oraz 720p, ale w proporcjach 16:9.
Wszystkie z trochę większym bitratem - np. przez to, że zmieniono też kodek audio i teraz jest o wiele lepsza jakość niż dawniej.
A prościej mogłeś napisać zamiast wklejać definicje z netaPytajnik pisze: ↑wt lis 09, 2021 11:00 pmJakie bzdury wypisujesz...GORYL pisze: ↑wt lis 09, 2021 6:41 amTaki zapis jest nie opłacalny na lokalny dysk twardy o pojemności standardowej zapis zajmie 10 razy więcej jak to możliwe było w technologi flash. Tu jest technologia zapisu cyfrowego co generuje dużo więcej miejsca na zapis to się poprostu nie opłaca zapisywać administracji i tworzyć katalogi.
1) Jego/jej interes jak chce korzystać ze swojego dysku twardego.
Jedyna uwaga jest taka, by nie zapisywać na dysk systemowy - warto zapisywać na drugi dysk twardy w systemie, ponieważ dysk systemowy cały czas ma operacje zapisu i odczytu, więc jest wąskim gardłem...
2) Flash nie ma nic do rzeczy. Kontenerem wideo streamów na SU nadal jest Flash Video (FLV) -> odsyłam... https://pl.wikipedia.org/wiki/FLV
KONTENEREM. Czy idzie dany plik szybko przemuxować do MP4 lub innych formatów, o ile wspierają używane kodeki - a używane kodeki teraz na SU to najbardziej standardowe teraz w sieci H.264 dla strumienia wideo i AAC dla strumienia audio.
3) Osoba ustala w większości aplikacji do nagrywania bitrate, z jakim nagrywa, może sobie ustawić nawet taki parametr jak SU daje, tj. 3500 kbps dla 720p.
Wtedy plik wideo trwający ok. 1h, ma około 1,2-1,3 GB (zależy też od tego co jest na obrazie - jak będzie dużo ciemności to mniej zajmie miejsca niż często zmieniający się obraz z wieloma detalami).
Dużo? Mało? Do zadecydowania przez osobę, która chce się nagrywać.
4) Różnicą co do "starej technologii" jest to, że kiedyś streamy SU były w niższych rozdzielczościach 240p, 360p, 480p w proporcjach 4:3 - teraz są 360p, 540p, 576p oraz 720p, ale w proporcjach 16:9.
Wszystkie z trochę większym bitratem - np. przez to, że zmieniono też kodek audio i teraz jest o wiele lepsza jakość niż dawniej.
Pytajnik wystarczy przekonwertować z formatu mpg lub mp4 na AVI np programów do tego jest masa np Any Video Convert i tak to się nie opłaca bo jakość się traci na tym a jeszcze trzeba mieć na to czas na te zabawę. Ale zmiejszając plik możesz załadować ich więcej. Tylko trochę tracisz jakość na tym jak jest oryginał
A) Cytujesz cały post? Po co? XD
Jak ten, który komentujesz i tak byłby nad Twoim? Netykiety Cię nie uczono?
B) Gdzie masz coś z neta skopiowane? -.-
Wszystko samodzielnie pisane, a ten gada, że z neta kopiuję. Ja tylko odesłałem do definicji FLV - tak możesz sobie poczytać czym jest kontener w plikach multimedialnych.
Jak Ty nie rozumiesz, to nie pisz, że "A prościej mogłeś napisać" - doszkolić się możesz w internecie, to nie mój obowiązek by wyjaśniać Ci coś, co i tak zostało przeze mnie opisane, a mało kto o tym wie z forumowiczów.
Ja przynajmniej myślę nad tym, by zdania ułożyć i zastosować interpunkcję =P
C) Po co na AVI? XD Co my mamy lata 2000-2010? XD
I po co konwersja, jak mówię, że można przemuxować, czyli PRZEPAKOWAĆ z kontenera A (np. MKV, FLV) do kontenera B (np. MP4). Bez utraty jakości XD
Konwersja się tym cechuje, że jakość tracisz, ale tylko wtedy gdy używasz kodeków stratnych. Bezstratnie to wiadomo, że o wiele więcej miejsca zajmują - po to właśnie się stosuje kodeki, by zamiast 1 min = 1 GB, dało się zrobić 1 godzina = 1 GB =)
D) Lepiej jak nagra siebie lokalnie niż jakby miał zgrywać z sieci stream z SU - ograniczona jakość...
Ale jest jeden plus gdyby ktoś chciał ze streamu bezpośrednio pobierać...
CPU prawie w ogóle nie jest używane w przypadku pobierania, tak jak to jest przy przechwytywaniu obrazu wideo.
Jak ten, który komentujesz i tak byłby nad Twoim? Netykiety Cię nie uczono?
B) Gdzie masz coś z neta skopiowane? -.-
Wszystko samodzielnie pisane, a ten gada, że z neta kopiuję. Ja tylko odesłałem do definicji FLV - tak możesz sobie poczytać czym jest kontener w plikach multimedialnych.
Jak Ty nie rozumiesz, to nie pisz, że "A prościej mogłeś napisać" - doszkolić się możesz w internecie, to nie mój obowiązek by wyjaśniać Ci coś, co i tak zostało przeze mnie opisane, a mało kto o tym wie z forumowiczów.
Ja przynajmniej myślę nad tym, by zdania ułożyć i zastosować interpunkcję =P
C) Po co na AVI? XD Co my mamy lata 2000-2010? XD
I po co konwersja, jak mówię, że można przemuxować, czyli PRZEPAKOWAĆ z kontenera A (np. MKV, FLV) do kontenera B (np. MP4). Bez utraty jakości XD
Konwersja się tym cechuje, że jakość tracisz, ale tylko wtedy gdy używasz kodeków stratnych. Bezstratnie to wiadomo, że o wiele więcej miejsca zajmują - po to właśnie się stosuje kodeki, by zamiast 1 min = 1 GB, dało się zrobić 1 godzina = 1 GB =)
D) Lepiej jak nagra siebie lokalnie niż jakby miał zgrywać z sieci stream z SU - ograniczona jakość...
Ale jest jeden plus gdyby ktoś chciał ze streamu bezpośrednio pobierać...
CPU prawie w ogóle nie jest używane w przypadku pobierania, tak jak to jest przy przechwytywaniu obrazu wideo.
Tak tylko nie wszystkie odtwarzacze to odczytają np zależy od marki urządzenia. Ty i te twoje dziecinę xd pytajnik i ja rozumiem co piszesz bez problemu. Tylko jak mnie nie było ty żeś tu się nie udzielał na forum ty już dawno powinieneś zająć się tym jak ja pomacą poza forum su. Nie na wszystko czas mi już pozwala i dobrze że jesteś ale wolał bym byś pomagał jak ja to robiłem dawniej. Nie jestem w stanie określić na jak długo wróciłem do pomocy i forum bo nie zależy to o demnie.
Widzisz jaka jest przepaść? Ja politerkowałem każdą sprawę, by ktoś miał łatwo się odnieść... adnotacje zrobić do poszczególnych paragrafów, ale nie... po co, prawda? =)
Omijając najważniejsze pytanie - czemu cytowałeś pod nad Tobą? :D
Fajnie, że "XD" jest dziecinne dla Ciebie, dla mnie to po prostu emotka rozbawienia, bo zaczynam się wreszcie śmiać z głupoty - co większości przychodzi o wiele wcześniej...
Showup (a właściwie "technicy wynajęci przez Showupa") wybrał to, bo jest to dobry mix między jakością, a zarazem dostępnością na różnych urządzeniach. Musiałbyś mieć chyba telefon z klapką by pliku wideo ze streama nie odpalić...
A co do udzielania się, to robię to kiedy mam ochotę.
Ty nagle wróciłeś jak Filip z konopi i znowu musisz wszędzie dopisać 3 grosze, nawet jak pytanie dostało już poprawną odpowiedź, haha.
Omijając najważniejsze pytanie - czemu cytowałeś pod nad Tobą? :D
Fajnie, że "XD" jest dziecinne dla Ciebie, dla mnie to po prostu emotka rozbawienia, bo zaczynam się wreszcie śmiać z głupoty - co większości przychodzi o wiele wcześniej...
A posilisz się jakimiś konkretnymi przykładami? Bo od jakichś 10 lat MP4/AVC/AAC to jest standard? Istnieje od 20, ale powszechne zastosowania i adaptacja zawsze nieco trwa.
Showup (a właściwie "technicy wynajęci przez Showupa") wybrał to, bo jest to dobry mix między jakością, a zarazem dostępnością na różnych urządzeniach. Musiałbyś mieć chyba telefon z klapką by pliku wideo ze streama nie odpalić...
A co do udzielania się, to robię to kiedy mam ochotę.
Ty nagle wróciłeś jak Filip z konopi i znowu musisz wszędzie dopisać 3 grosze, nawet jak pytanie dostało już poprawną odpowiedź, haha.