Witamy na forum %s

Oficjalne forum ShowUp.tv

Zaloguj się

Widoczny jako zalogowany.

Opisz zauważone problemy techniczne.
ODPOWIEDZ
PandOramix

Widoczny jako zalogowany.

Post autor: PandOramix » wt kwie 28, 2020 1:23 pm

Moje konto bywa widoczne, jako zalogowany na liście oglądających. Biorąc pod uwagę, że portal nie jest wzorem poprawnego i bezbłędnego działania zakładam taką możliwość Pytanie wprost: Czy może to być błąd serwera, bug, problem skryptu, jakaś inna opcja?

Awatar użytkownika
GORYL

Post autor: GORYL » wt kwie 28, 2020 4:10 pm

Napisz coś więcej ?

PandOramix

Post autor: PandOramix » śr kwie 29, 2020 12:07 am

GORYL pisze:
wt kwie 28, 2020 4:10 pm
Napisz coś więcej ?
Czy jest to możliwe, że nawet jeśli nie jestem zalogowany, mój nick jest widoczny jako zalogowany?

Awatar użytkownika
GORYL

Post autor: GORYL » śr kwie 29, 2020 1:24 am

Nie wiem tu jest dużo żeczy możliwe zależy od internetu zabezpieczeń, przeglądarki no trudno mi wupowiedzieć się jak tego nie widzę.

asf89

Post autor: asf89 » śr kwie 29, 2020 2:40 am

Osoby niezalogowane są doliczane do "puli" widzów u danej osoby, ale ponieważ są niezalogowane nie powinny być widoczne w liście oglądających z nickiem. Tyle teorii.

W praktyce, biorąc pod uwagę ile problemów istnieje/istniało na showupie przez lata, obstawiam że w niektórych sytuacjach jest możliwe, że przez błędy w skryptach będziesz nadal widoczny z nickiem w liście oglądających, na przykład:
- w trakcie tej samej sesji przeglądarki - byłeś zalogowany przeglądałeś su, wylogowałeś się i dalej przeglądasz su, być może serwer nie rejestruje w pełni poprawnie twojego wylogowania i dalej wiąże adres IP z nickiem, dlatego nadal pojawiasz się w listach oglądających
- w różnych sesjach przeglądarki przez jakieś felerne pliki cookies

Czy któraś z tych opcji rzeczywiście występuje na tym portalu, to musiałby powiedzieć ktoś kto lepiej zna się na temacie.

PandOramix

Post autor: PandOramix » śr kwie 29, 2020 8:20 am

GORYL pisze:
śr kwie 29, 2020 1:24 am
Nie wiem tu jest dużo żeczy możliwe zależy od internetu zabezpieczeń, przeglądarki no trudno mi wupowiedzieć się jak tego nie widzę.
Dzięki.

PandOramix

Post autor: PandOramix » śr kwie 29, 2020 8:26 am

asf89 pisze:
śr kwie 29, 2020 2:40 am
Osoby niezalogowane są doliczane do "puli" widzów u danej osoby, ale ponieważ są niezalogowane nie powinny być widoczne w liście oglądających z nickiem. Tyle teorii.

W praktyce, biorąc pod uwagę ile problemów istnieje/istniało na showupie przez lata, obstawiam że w niektórych sytuacjach jest możliwe, że przez błędy w skryptach będziesz nadal widoczny z nickiem w liście oglądających, na przykład:.
- w trakcie tej samej sesji przeglądarki - byłeś zalogowany przeglądałeś su, wylogowałeś się i dalej przeglądasz su, być może serwer nie rejestruje w pełni poprawnie twojego wylogowania i dalej wiąże adres IP z nickiem, dlatego nadal pojawiasz się w listach oglądających
- w różnych sesjach przeglądarki przez jakieś felerne pliki cookies

Czy któraś z tych opcji rzeczywiście występuje na tym portalu, to musiałby powiedzieć ktoś kto lepiej zna się na temacie.
Dzięki za odpowiedź. Zacząłem nawet podejrzewać włamanie na konto, na wszelki wypadek zmieniłem hasło.

Awatar użytkownika
GORYL

Post autor: GORYL » śr kwie 29, 2020 9:19 am

Hasło to jedno ale napisz mi pw profil Goryl zety ci odam z tej pw napisze ci co trzeba zrobić.

PandOramix

Post autor: PandOramix » pt maja 08, 2020 11:12 pm

Wątek do zamknięcia

ODPOWIEDZ