Witamy na forum %s

Oficjalne forum ShowUp.tv

Zaloguj się

Koszty działalność

Pieniądze nie dotarły? Nie da się zlecić wypłaty?
ODPOWIEDZ
Ewadan

Koszty działalność

Post autor: Ewadan » śr lis 06, 2024 11:09 am

Hej dziewczyny , jakie koszty odliczacie przy działalności?

Ewadan

Post autor: Ewadan » śr lis 06, 2024 1:28 pm

Muszę odliczyć jakieś kosztyaby zmniejszyć dochod tylko niewiem co mogę np odliczyć???proszę pomóżcie

mlodaparka21

Post autor: mlodaparka21 » śr lis 06, 2024 3:07 pm

Ewadan pisze:
śr lis 06, 2024 1:28 pm
Muszę odliczyć jakieś kosztyaby zmniejszyć dochod tylko niewiem co mogę np odliczyć???proszę pomóżcie
To zależne jest od tego czy pracujesz dodatkowo na etacie np, albo tez od tego ile masz lat bo inaczej liczy się osoby przed 26 rokiem życia a inaczej starsze. Więc tu jest dużo zależnych czynników. Musisz to skonsultować z księgową. Ona też Ci wyznaczy najkorzystniejszą opcję opodatkowania i powie ile miesięcznie będziesz musiała płacić. Dla przykładu ja nie będąc na etacie i mając lat 31 płacę co miesiąc zus (składka zdrowotna i społeczna) i podatek do urzędu skarbowego.

Ewadan

Post autor: Ewadan » śr lis 06, 2024 3:24 pm

Na działalności nierejestrowanej , odliczę internet, zakup laptopa np i niewiem co jeszcze mogę w koszty

mlodaparka21

Post autor: mlodaparka21 » śr lis 06, 2024 3:28 pm

Ewadan pisze:
śr lis 06, 2024 3:24 pm
Na działalności nierejestrowanej , odliczę internet, zakup laptopa np i niewiem co jeszcze mogę w koszty
Ale to księgowa Ci wszystko robi, Ty sama niczego nie wyliczasz. Dajesz jej wykaz zarobków i ona sama Ci mówi co i jak.

Ewadan

Post autor: Ewadan » śr lis 06, 2024 5:25 pm

Ale ja chce to sama rozliczyc tylko się zastanawiam co mogę jeszcze odliczyć jako koszty

ODPOWIEDZ