Wyplaty z nowym regulaminem
-
Re: Wyplaty z nowym regulaminem
sluchajcie a co jak zarabiam na su ale nie wyplace tych zetonow bo wydam je na kogos innego? to tez raportuja do US?
-
Tak , też raportują podobno już od 2023 roku, jest zapis w regulaminie o tym.znajoma_nieznajoma pisze: ↑śr paź 09, 2024 12:02 pmsluchajcie a co jak zarabiam na su ale nie wyplace tych zetonow bo wydam je na kogos innego? to tez raportuja do US?
Malo tego , jeśli wyślesz żetony jakiejś dziewczynie do wypłaty to dostaniesz bana "ostrzegawczego" na 48h , tak jak ja dostałam i osoba która dostała odemnie żetony, zaledwie 390 zł które wysłałam :o ....
Nie mam pewności czy dostaniesz blokadę, ale "podobno" stosują to do każdej dziewczyny.
W skrócie, dostałam info że nie można przesyłać sobie żetonów.
To normalnie aż strach dostać napiwek od jakiejś dziewczyny -- bo można zgarnąć bana..
-
Gdzie jest ten zapis w regulaminie ze raportują? Jak rozmawiałam z moderatorem to mówił że wszystko jest możliwe że będą musieli raportować a nie że raportują.Self-control pisze: ↑śr paź 09, 2024 1:03 pmTak , też raportują podobno już od 2023 roku, jest zapis w regulaminie o tym.znajoma_nieznajoma pisze: ↑śr paź 09, 2024 12:02 pmsluchajcie a co jak zarabiam na su ale nie wyplace tych zetonow bo wydam je na kogos innego? to tez raportuja do US?
Malo tego , jeśli wyślesz żetony jakiejś dziewczynie do wypłaty to dostaniesz bana "ostrzegawczego" na 48h , tak jak ja dostałam i osoba która dostała odemnie żetony, zaledwie 390 zł które wysłałam :o ....
Nie mam pewności czy dostaniesz blokadę, ale "podobno" stosują to do każdej dziewczyny.
To normalnie aż strach dostać napiwek od jakiejś dziewczyny -- bo można zgarnąć bana..
-
mlodaparka21 pisze: ↑śr paź 09, 2024 3:27 pmGdzie jest ten zapis w regulaminie ze raportują? Jak rozmawiałam z moderatorem to mówił że wszystko jest możliwe że będą musieli raportować a nie że raportują.Self-control pisze: ↑śr paź 09, 2024 1:03 pmTak , też raportują podobno już od 2023 roku, jest zapis w regulaminie o tym.znajoma_nieznajoma pisze: ↑śr paź 09, 2024 12:02 pmsluchajcie a co jak zarabiam na su ale nie wyplace tych zetonow bo wydam je na kogos innego? to tez raportuja do US?
Kwestia czasu i sama się przekonasz.
Przeczytaj odpowiedź od portalu:
Dyrektywa DAC7 obliguje nas do wysłania raportu zawierającego wszystkich wykonawców , którzy w roku podatkowym dokonali minimum 30 wypłat lub wypłacili łącznie więcej niż 2 tys euro.
Usunięcie konta nie spowoduje wyczyszczenia historii wyplat i taki użytkownik również zostanie uwzględniony w raporcie do US na koniec roku.
Jeśli wykonawca w danym roku zlecał wypłaty z dwóch lub więcej kont to te zostaną zsumowane.
pozdrawiam
-
mlodaparka21 pisze: ↑śr paź 09, 2024 3:27 pmGdzie jest ten zapis w regulaminie ze raportują? Jak rozmawiałam z moderatorem to mówił że wszystko jest możliwe że będą musieli raportować a nie że raportują.Self-control pisze: ↑śr paź 09, 2024 1:03 pmTak , też raportują podobno już od 2023 roku, jest zapis w regulaminie o tym.znajoma_nieznajoma pisze: ↑śr paź 09, 2024 12:02 pmsluchajcie a co jak zarabiam na su ale nie wyplace tych zetonow bo wydam je na kogos innego? to tez raportuja do US?
A tutaj masz jeszcze punkt z Polityki prywatności portalu, przeczytaj sobie.
Od kiedy obowiązują nowe przepisy?
Ustawa wprowadzająca DAC7 w Polsce weszła w życie w dniu 1 lipca 2024 roku. Niemniej, jej regulacje zobowiązują Serwis do przekazania stosownych danych użytkowników w okresie od 1 stycznia 2023 r.
-
No ale przecież jeszcze nawet 7 dni roboczych nie minęło. Ja zleciłam 8 pazdziernika i też nie mam. Oni mają 7 dni roboczych na zlecenie wypłaty, póki co nie ma powodów do niepokoju dlatego na maile nie odpisują.