Dziewczyny proste pytanie do was, bez złośliwości. Skąd u zdecydowanej większości dziewczyn przekonanie niemal graniczące z pewnością że dostaniecie w ogóle należną kasę? Wszystkie argumentują to jednym. Cytuje "za każdym razem w końcu wypłacali to i wypłacą teraz" Na prawdę dla was to jest argument? Myślicie, że skoro wypłacili raz drugi trzeci to a automatu wypłacą ponownie? Przecież to niedorzeczne.
Ja wam naprawdę dobrze życzę obyście tę kasę dostały ale ja na waszym miejscu nie byłbym aż takim optymistą. Druga kwestia. Dla mnie ogromnie dziwna to że dalej transmitujecie. Skoro były wcześniej takie przypadki że nie płacili miesiąc czy nawet dwa a wy dalej bez otrzymanego wynagrodzenia pracowałyście to przecież dałyście właścicielowi jasny sygnał. Przykładowo właściciele SU zawijają interes. Przecież strona nie będzie działa w nieskończoność. Mogą najzwyczajniej planowo zakończyć ten interes albo i nieplanowo (różne skutki prawne) jak np. w przypadku strony Roksa. I teraz taki właściciel przybytku wie że nawet całkowicie się wycofując może długo ciągnąc biznes bez żadnych kosztów. Nie musi wypłacać kasy a mimo tego zysk płynie strumieniem bo wy i tak będziecie pracować mimo braku wypłat. Same tego ich nauczyliście. Trochę to wygląda tak że dałyście się sponiewierać. Transmitujecie dalej. Jakby tego było mało regulamin w tym wypadku chroni tylko właściciela. Proponuje się z nim zapoznać bo aż niewiarygodne że pracujecie bez kasy tyle czasu. No chyba, że np. część transmitujących lasek jakoś tę kasę pod stołem dostaje? Tego nie wiem, być może tak jest?
Jeszcze raz mówię przeczytajcie zapisy regulaminu bo jak kasy nie zobaczycie to gówno możecie.
Nie chce was straszyć ale fiasko wielkich firm opierało się na jednej żelaznej zasadzie. Początkowo zawsze wypłacają kasę budują zaufanie itd. a potem cyk i gaszą światło.
Tak to najczęściej działa. Też płacili płacili i płacili ale do czasu.
BRAK WYPŁAT PYTANIE DO DZIEWCZYN
it is also strange for me that others continue to work, the choice of each is of course and I do not urge anyone to stop. but I clearly decided for myself not to work until I get what I have already earned. everyone was talking and writing about 4 weeks and so on, but today is the deadline. and support is not even able to answer and say something intelligible .. very strange. on other sites, support works like a Swiss watch, but here there is a different attitude to models. it is strange for me that many do not see and do not understand that they wipe their feet from year to year, since the situation is not the first time ..... I wish everyone to get answers and salaries.
-
Nie zrozumiem kogo dupa szczypie kto transmituje kto nie transmituje, ciagle widzę wywody na temat obecnie pracujących dziewczyn. Wydaje mi sie ze jest to indywidualna sprawa każdej z nas , co robi w momencie obecnej blokady. Wiekszość dziewczyn powędrowała gdzie indziej ale sa takie ktore wola obecna strone niz wycierać sobie pysk inna z braku laku zeby tylko gdzies. Tak wiec nie rozumiem ciśnięcia. Sa tutaj osoby ktore juz pare lat tutaj są i wiedzą ze to nie pierwsza taka sytuacja i wszystko wroci do normy a pieniadze zarobione (w momencie kiedy inne obrażone rzucały sie na forach strajkując:D )zostana wypłacone :) Roksa to chyba inna strona mniej porównywalna do Su. Bo tam chyba pieniądze nie leżą na stronie :D A to czy siedzimy czy nie napewno nie ma wpływu na przyspieszenie sytuacji. Tak wiec wiecej entuzjazmu cierpliwości i mniej spisków :))
Nie chodzi o spiski i mówienie ludziom co maja robić, ale skoro dyskutujemy to imo dupa by su zmiękła gdyby większość dziewczyn rzeczywiście wywarło na nich presję. I ktoś miał racje, na innych portalach support działa jak w szwajcarskim zegarku a tutaj masz szczęście jak ktoś ci odpisze xD no co kto lubi.
-
Słuchajcie kasę na pewno dostaniecie, tak jak już wiele osób pisało co dwa lata są takie przestoje i admin wprowadza jakieś zmiany. Ostatnim razem było to w 2021 roku. Wstrzymali wypłaty w połowie listopada i ruszyli wypłatami dopiero 23 grudnia czyli 6 tygodni. A jeszcze wcześniej SU wstrzymało wypłaty wiosną 2019 roku przed swietami wielkanocnymi i przestój trwał 5 tygodni. Wtedy transmitujące nie dostały kasy na święta i też były płacze i lamenty. Prawda jest taka że trzeba zawsze zabezpieczyć się finansowo, nie tylko na kamerkach, ale w każdej branży, bo różne są sytuacje w życiu. Ale jak ktoś żyje z dnia na dzień i zachłyśnie się kasą nie odkładając na "czarna godzinę " to tak jest. Z drugiej strony co niektóre z Was zarabiają naprawdę dobre pieniadze tutaj a piszczą najbardziej i nawet nie mają na przeżycie jednego miesiąca. Smutne to, ale powiadam Wam prawdziwe. PS. W porannym moczu czułem że do końca tego tygodnia ruszą wypłaty.
give at least 1 weighty argument why you say so. why you don't have an idea that administrators can't answer even elementarily for more than 4 weeks. you don’t have a question if everything is fine why not just start answering people and give some information. why do you give advice to save for a rainy day or not why you have no question that the administration did not inform people in advance..