Mam problem z tnącym obrazem na prędkości 4mb, wcześniej na takim łączu wszystko było ok a teraz tnie niesamowicie. Na 10mb jest ok bo sprawdzałem ale do niedawna mniej niż 5 wystarczało a teraz nie.
Wie ktoś z czego, to wynika? Youtube i inne filmiki a także transmisję z innych stron ładnie odbierają przy takich wartościach. Nie kumam.
Większe zapotrzebowanie na predkosc neta do płynnego odbioru transmisji niż wczesniej
To jest laptop czy telefon?KRZYSIEKCH22 pisze: ↑śr sty 18, 2023 8:34 pmMam problem z tnącym obrazem na prędkości 4mb, wcześniej na takim łączu wszystko było ok a teraz tnie niesamowicie. Na 10mb jest ok bo sprawdzałem ale do niedawna mniej niż 5 wystarczało a teraz nie.
Wie ktoś z czego, to wynika? Youtube i inne filmiki a także transmisję z innych stron ładnie odbierają przy takich wartościach. Nie kumam.
Ty nadajesz czy oglądasz?
Jaki jest sped test internetu twojego łączą.
-
Telefon a do 5mega tnie bardzo a powyżej przestaje a wcześniej tak nie było i już tak parę tygodni jest. Test robię na stronie speed test. Na innych tel to samo. Aha i ja oglądam. Więc nawet przy takim słabym necie nie powinno być kłopotu a jednak jest i nwm co się zmieniło.
Tak od jakiegoś czasu jest minimum te 10mbs uploadu a operator sieci Internetu nie może Ci zwiększyć prędkości np do 20mbs oni aż się sami proszą za nie duże dopłaty by to brać.KRZYSIEKCH22 pisze: ↑czw sty 19, 2023 11:55 pmTelefon a do 5mega tnie bardzo a powyżej przestaje a wcześniej tak nie było i już tak parę tygodni jest. Test robię na stronie speed test. Na innych tel to samo. Aha i ja oglądam. Więc nawet przy takim słabym necie nie powinno być kłopotu a jednak jest i nwm co się zmieniło.
Zwiększając szybkość łącza intrnetu zwiększysz upload i będziesz mógł oglądać showup.tv bez problemu.