WIndows 11
WIndows 11
Czy ktoś już zgłaszał problemy na tym systemie? Nie widać mojego obrazu. Robiąc transmisję i nie upubliczniając jej niby widzę obraz z kamery jednak kiedy otworzę soją transmisję w innej karcie, niezalogowany żeby zobaczyć czy widać obraz, obrazu oczywiście nie ma. Mam Dwie kamery które wcześniej działały, Logitech 920 i EpocCam dla kamery po WiFi i oczywiście żadna teraz nie działa. Mało tego zmiana kamery w ustawieniach transmisji, zawiesza serwis i całego chroma.
Nie masz zgody witryn internetowych na urządzenia, kamera zezwól mikrofon zezwól. Po drugie chrome ma problemy na su system operacyjny Windows nie ma tu znaczenia błąd jest na maszynie serwera su źle odczytuje przeglądarkę dla tego jak chcesz nadawać i zmiejszyc HD jakość staremu odrazu zacina się trasmisja i blokuje przeglądarka.
Jedyne rozwiązanie problemu to nadawać z Opery 64bit i jeśli nadal tam to robi czeka cię reset karty sieciowej.
Jedyne rozwiązanie problemu to nadawać z Opery 64bit i jeśli nadal tam to robi czeka cię reset karty sieciowej.
Dzięki za odp. 3 razy przywracałem do domyślnych i robiłem zezwolenie na obsługę kamery i mikrofornu. W sumie to od tego zacząłem bo to podstawa. Opera, Chrome i Edge to tak na prawdę ta sama przeglądarka bo wszystkie są pisane na chromium i mają tylko indywidualną otoczkę, a rdzeń jest ten sam. FF w ogóle nie jest wspierany. Na operze problem jest ten sam. Mało tego taki sam problem ma na laptopie z Windowsem 11.
Na obu maszynach wcześniej(przed aktualizacją) wszystko działało bez najmniejszego problemu. Problem sprzętowy wykluczam bo różnych maszynach na których wcześniej wszystko było ok. Teraz jest problem. Przeglądarka Chrome czy opera dają ten sam efekt. tzn. nie ma obrazu transmisji dla oglądającego. Urządzenia jako takie są sprawne i działają w innych aplikacjach oraz w oknie swojej transmisji, jako transmitujący widzę obraz. Obrazu nie widzi oglądający mój stream dlatego zakładam, że coś jest nie tak po stronie serwisu. Jutro wezmę laptopa w inne miejsce i wykonam sprawdzenie w celu wykluczenia rodzaju połączenia internetowego.
Na obu maszynach wcześniej(przed aktualizacją) wszystko działało bez najmniejszego problemu. Problem sprzętowy wykluczam bo różnych maszynach na których wcześniej wszystko było ok. Teraz jest problem. Przeglądarka Chrome czy opera dają ten sam efekt. tzn. nie ma obrazu transmisji dla oglądającego. Urządzenia jako takie są sprawne i działają w innych aplikacjach oraz w oknie swojej transmisji, jako transmitujący widzę obraz. Obrazu nie widzi oglądający mój stream dlatego zakładam, że coś jest nie tak po stronie serwisu. Jutro wezmę laptopa w inne miejsce i wykonam sprawdzenie w celu wykluczenia rodzaju połączenia internetowego.
Teraz jest problem. Przeglądarka Chrome czy opera dają ten sam efekt. tzn. nie ma obrazu transmisji dla oglądającego.
No nie do końca tak jest bo opera odpala u tych osób co miałem okazję robić. Tu zależy chyba od rutera bo też są to osoby z rużnym operatorem np UPC Polska Orange Polska i vectra i t mobile
No raczej jakiś problem powstał z trwającymi poprawkami na serwerze showup.tv. Muszą to poprawić a tobie jeśli nie odpala chrome czy opera zresetuj kartę sieciową sobie do podstaw i może trzeba też resetować router. Za mało miałem możliwości i czasu na zrobienie testu na starym jak i nowym routerze można to zrobić ale trzeba mieć taką możliwość.
No nie do końca tak jest bo opera odpala u tych osób co miałem okazję robić. Tu zależy chyba od rutera bo też są to osoby z rużnym operatorem np UPC Polska Orange Polska i vectra i t mobile
No raczej jakiś problem powstał z trwającymi poprawkami na serwerze showup.tv. Muszą to poprawić a tobie jeśli nie odpala chrome czy opera zresetuj kartę sieciową sobie do podstaw i może trzeba też resetować router. Za mało miałem możliwości i czasu na zrobienie testu na starym jak i nowym routerze można to zrobić ale trzeba mieć taką możliwość.
Ruter, modem czy karta sieciowa nie mają tutaj znaczenia. Robiłem dzisiaj testy w innym miejscu i problem nadal pozostaje. Szczerze mówiąc nie bardzo wiem w ogóle co mało by być nie tak w samych ustawieniach karty sieciowej, modemu czy rutera po za samą prędkością i jakością połączenia. Co by nie mówić to nie jest problemem i zostało w tej chwili wykluczone. Nadal obstawiam problem po stronie serwisu podobnie jak problem z niedziałającymi, niektórymi transmisjami oglądającego na iphonach.
Spróbuj inne przeglądarki na silniku Chromium... Te przeglądarki mimo wspólnej bazy działają jednak na swoje sposoby.
Niektórym działa na Operze, innym dopiero na Edge, innym dopiero na Brave, a Tobie może dopiero na Vivaldi.
Dodatkowo możesz zajrzeć do konsoli deweloperskiej i sprawdzić czy Ci pojawiają się tam błędy i jakie.