Witamy na forum %s

Oficjalne forum ShowUp.tv

Zaloguj się

Joasia na lajfie w 4 K

Podziel się swoją opinią o ogólnych transmisjach Pań.
Kajagogoo

Joasia na lajfie w 4 K

Post autor: Kajagogoo » pn cze 24, 2019 7:17 pm

Ogolnie fajna dupcia,lubi szybkie i drogie autka,robi priwy tylko w 4 K w jakosc dostepnej dla najbogatszych. :o

foktulfdntdajna6u0s

Post autor: foktulfdntdajna6u0s » śr cze 26, 2019 9:38 am

4K na SU? :lol:

Awatar użytkownika
GORYL

Post autor: GORYL » śr cze 26, 2019 11:04 am

Są dziewczyny z kamerkami 4k, ale niestety su nie ma tego jeszcze tej technologi wprowadzonej może kiedyś.

Homer_Simpson

Post autor: Homer_Simpson » śr cze 26, 2019 11:12 am

Dla "najbogatszych"?? To kamerka za 700zł (lub szubki internet - patrząc z perspektywy widza) - to aż takie bogactwo? :lol: :lol: Inna sprawa że to technologia i tak nie dostępna na SU, więc choćby kamerka miała i 5K - niewiele to zmieni ;)

Awatar użytkownika
GORYL

Post autor: GORYL » śr cze 26, 2019 11:44 am

Logitech BRIO 4K Ultra HD to koszt do 1500zł lub więcej kamerki profesjonalne jak Logitech , Razer to kosztują .Ale sama kamerka to jeszcze nic minimum od 8 do 32GB ram ,mocny ,laptop lub ,jednostka centralna, i dobry internet.
Instalowałem takie kamerki , to wymagania są na bardzo wysokim poziomie sprzętowym.

Logitech MeetUp koszt takiej kamerki 3 799 zł ).Wymagania sprzętowe, to sprzęt za pare tysięcy zł.
Jedna dziewczyna ma taką kamerę na su laptop w granicach 10tys zł. Nie podam kto bo obowiązuję mnie tajemnica.
Osoba chciała pozostać anonimowa.

Awatar użytkownika
_Suzy_

Post autor: _Suzy_ » śr cze 26, 2019 12:15 pm

GORYL pisze:
śr cze 26, 2019 11:44 am
Logitech BRIO 4K Ultra HD to koszt do 1500zł lub więcej kamerki profesjonalne jak Logitech , Razer to kosztują .Ale sama kamerka to jeszcze nic minimum od 8 do 32GB ram ,mocny ,laptop lub ,jednostka centralna, i dobry internet.
Instalowałem takie kamerki , to wymagania są na bardzo wysokim poziomie sprzętowym.

Logitech MeetUp koszt takiej kamerki 3 799 zł ).Wymagania sprzętowe, to sprzęt za pare tysięcy zł.
Jedna dziewczyna ma taką kamerę na su laptop w granicach 10tys zł. Nie podam kto bo obowiązuję mnie tajemnica.
Osoba chciała pozostać anonimowa.
a tak zapytam, czy u tej dziewczyny faktycznie jakość obrazu jest duzo lepsza? czy to zbedny wydatek?

Homer_Simpson

Post autor: Homer_Simpson » śr cze 26, 2019 12:32 pm

@Goryl - tak się składa, że IT to moja branża, więc mogę się wypowiedzieć bardziej szczegółowo i ja ;) Logitech BRIO 4K Ultra HD kupisz już od 700zł z jakimś groszem. Co do wersji MeetUp - tu się zgodzę, droga kamerka. Niemniej z tym sprzętem to trochę przeszarżowałeś. Kości RAM nie są obecnie tak drogie jak przed laty, a potrzebne do tego podzespoły (procesor czy odpowiednia płyta główna) nie muszą być z najwyższej półki by pociągnąć transmisję w 720p (chyba SU na więcej nie pozwoli).
Podsumowując - aby mieć możliwość streamowania w godnych warunkach wystarczy średniej jakości PC za ok 3000zł + wspomniana kamerka. Nadal uważam, że nie są to parametry "tylko dla najbogatszych".
Sam mam znajomą streamerkę, która pracuje na PC za niemal 20k, ale na serwisach typu youtube czy Twitch jest to zasadne. Na SU niekoniecznie.

Awatar użytkownika
GORYL

Post autor: GORYL » śr cze 26, 2019 12:44 pm

No Logitech brio jest pełno, ale jedne maja wymagania minimum 8GB a drugie większe.Co do laptopa to za 3000zł to dziś nie kupisz i7 z ssd dyskiem i 32GB ram to są już ceny od 6,5 tys do 12tys zł.
Laptopem nie spełniającym wymagań, to ta usługa się nie uruchomi w panelu kamerki.
żeby uzyskać technologie 4k, trzeba się liczyć na wydatek.

Homer_Simpson takie pamieć , ram tanie nie są 32gb to koszt do 1500zł.
Musi być bardzo dobra płyta główna, procesor, karta graficzna, mocna karta sieciowa ,dobry dysk ssd lub hybryda.
To są nie male pieniądze, ram nie są drogie jeśli chodzi o podstawowe 4GB ram to 200zł ale to są 32GB na profesjonalne sprzęty na zamówienia tego nie kupisz w media markt.
Są sklepy , co zajmują się tylko podzespołami dla klas premium .

By taka kamerka Logitech brio , odpaliła transmisje 720p lub 1080p starczy min 8ram i5 procesor.
Ja pisze ci o maksymalnym ustawieniu 4k. Bo klientka miała laptopa starego ,ale wraz zakupem kamerki zakupiła laptopa razem to jest naprawdę pokaźna suma kosztu komisowego auta segmentu B.

Kwadrat_

Post autor: Kwadrat_ » pn lip 01, 2019 12:04 pm

Ale z was debile. Joasia to pedał z kutasem 3,5 cm we zwodzie :)

Awatar użytkownika
oko_rozwarte_szeroko

Post autor: oko_rozwarte_szeroko » wt lip 02, 2019 12:26 am

Nieważne są centymetry i nieważne jest to, czy staje.
Ważna jest wielka radocha, którą właścicielowi on daje.
Rymik?! ;)

ODPOWIEDZ