Witamy na forum %s

Oficjalne forum ShowUp.tv

Zaloguj się

Usunięte konto

O wszystkim i o niczym.
_DrQuinn_

Usunięte konto

Post autor: _DrQuinn_ » czw mar 19, 2020 4:31 pm

Mam pytanie. Nie naruszylam w żaden sposób regulaminu a moje konto zostało usunięte. Ot tak po prostu. Jaki może być tego powód? Nie usunełam go sama, miałam tam żetony, jakbym miała zamiar usuwać konto to logiczne, że najpierw bym wypłaciła. Próbowałam założyć konto o tej samej nazwie i wyświetla mi "nazwa użytkownika jest zabroniona" nie zależy mi na tych zetonach już, ale chciałabym odzyskać konto. Pisałam do admina i otrzymałam wyczerpującą odpowiedź "konto nie istnieje" dzieki za wszelkie informacje :) myślę, że nazwa DrQuinn nie jest w żaden sposób obraźliwa.

Awatar użytkownika
oko_rozwarte_szeroko

Post autor: oko_rozwarte_szeroko » czw mar 19, 2020 8:30 pm

O ile się nie mylę, to po upływie 50 dni od usunięcia konta można założyć nowe o tej samej nazwie. Jedynym warunkiem jest posiadanie wolnego adresu mailowego, na którym nie posiadasz innego konta.
Mam nadzieję, że dość przystępnie to wytłumaczyłam.

_DrQuinn_

Post autor: _DrQuinn_ » czw mar 19, 2020 8:48 pm

Wszystko rozumiem, nie rozumiem tylko dlaczego zostało usunięte z dnia na dzień. Nie zbanowane tylko usunięte.

Awatar użytkownika
LandLord

Post autor: LandLord » czw mar 19, 2020 9:34 pm

Może koronawirus zaraził serwery Szołapa?
Należy natychmiast wprowadzić kwarantannę, bo przeskoczy na widzów !
Tymczasowo założyłem prezerwatywę na monitor.

_DrQuinn_

Post autor: _DrQuinn_ » czw mar 19, 2020 9:39 pm

Ja jestem w kwarantannie. Bawi dopóki nie dotyczy nas ani nikogo z otoczenia. Ale ch* tam nawet na SU posiedzieć nie można w tych trudnych chwilach 🤣

Awatar użytkownika
oko_rozwarte_szeroko

Post autor: oko_rozwarte_szeroko » czw mar 19, 2020 10:44 pm

_DrQuinn_ pisze:
czw mar 19, 2020 8:48 pm
Wszystko rozumiem, nie rozumiem tylko dlaczego zostało usunięte z dnia na dzień. Nie zbanowane tylko usunięte.
Też nie mam zielonego pojęcia.
Jedno co przychodzi mi do głowy, to możliwość pomyłki przez nieuwagę. Pod małym zdjęciem profilowym widnieje funkcja:
"Wyczyść profil" (odpowiedzialna za usunięcie konta), może niefrasobliwie w nią kliknęłaś (później nie anulowałaś) i... stało się.

_DrQuinn_

Post autor: _DrQuinn_ » pt mar 20, 2020 6:36 am

Nie, nie wchodziłam w żadne ustawienia. Miałam jeszcze 2 konta i również je usunięto. Czekam jeszcze na maila co odpiszą, bo nikt tam mi nie chce/ nie potrafi pomóc. Odpowiedzi na odczepne. Ot tak po prostu zniknęły sobie konta z żetonami i to nie małą ilością. Włamać się też nie mógł nikt, bo jestem dyskretna. Ani maili ani haseł nie znał nikt.

Awatar użytkownika
LandLord

Post autor: LandLord » pt mar 20, 2020 2:52 pm

_DrQuinn_ pisze:
pt mar 20, 2020 6:36 am
Ani maili ani haseł nie znał nikt.
Może hackerzy keyloggera zainstalowali Ci, przechwicili twoje hasła i okradli.
Jeśli miałaś na koncie pokaźną kwotę (parę tysięcy), a SU nic nie odpisze, możesz zgłosić kradzież na policję.
Powinnaś zażądać od SU żeby przesłali Ci na adres mailowy z którego zakładałaś konto IP komputerów z których ostatnio logowano się na twoje konto, daty, oraz informację jakie operacje przeprowadzano - np. czy żetony zostały przelane na inne konto.

Jeśli z twojej strony wszystko było OK, a kwota pokaźna, ma to sens.
Natomiast jeśli miałaś 200zł i podałaś SU np fałszywe dane (bo np. jesteś nieletnia), wtedy chyba ciężko będzie coś z tym zrobić.

_DrQuinn_

Post autor: _DrQuinn_ » pt mar 20, 2020 4:10 pm

Dzięki LandLord...czuję się jak totalna idiotka. Piszę do nich dlaczego moje konta zostały usunięte? Otrzymałam odpowiedź "konto nie istnieje", takze nie sprawdzą, bo wedlug nich nie było tego konta, a wystarczy wpisać w google "DrQuinn showup" , czyli jednak profil był. Odpowiedź na miarę tępej Karyny. Nikt nie potrafi udzielić mi konkretnej informacji, co zrobić. Odpowiedź na "odpierdol sie" ...boję się już transmitować, bo zaraz znowu coś bedzie nie tak. Pełnoletnia byłam już 12 lat temu. Żetonów na szczęście nie było jakoś dużo, bo nieco ponad 13 tyś trzymane na czarną godzinę, taka godzina nadeszła i dupa...moja wina, było nie przechowywać. Oni mają to gdzieś widzę, także pomocy nie otrzymam.

Awatar użytkownika
LandLord

Post autor: LandLord » pt mar 20, 2020 10:09 pm

_DrQuinn_ pisze:
pt mar 20, 2020 4:10 pm
No fakt, że jest :
https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:0jx0KmQ8HlAJ:https://showup.tv/DrQuinn+&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-b-d

Osobiście trochę nie chce mi się wierzyć, że otrzymujesz takie zbywające odpowiedzi. Sam nie mam żadnych doświadczeń w kontaktach z adminem, jednak jeśli jesteś prawowitą posiadaczką tego konta i pozbawiono Cię żetonów, to jest to kradzież. Chociaż HGW co mówi regulamin. Sam ani nie kupowałem żetonów, ani nie zarabiałem, więc nie interesowałem się tematem. Warto przestudiować regulamin, czy są jakieś okoliczności kiedy mogliby zlikwidować twoje konto i przejąć żetony.
Np. użycie nazwy która odnosi się do zastrzeżonej nazwy serialu TV. Trochę tak jakbyś nazwała się Darth Vader albo Princess Leila. Może regulamin zabrania używania takich nazw i przewiduje przepadek żetonów. Sprawdź to. Chociaż oni powinni udzielić odpowiedzi.

Jest jeszcze inna możliwość - jesteś trollem który chce w ten sposób zniechęcić do SU. Więc jeśli masz jakieś dowody (kopie/ screeny korespondencji z SU gdzie Cię zbywają), warto gdzieś wrzucić takie dokumenty. Można też wysłać listem poleconym z potwierdzeniem odbioru pismo do siedziby firmy. Dziwię się, że nikt z administratorów/moderatorów nie wypowiada się w tym wątku.

ODPOWIEDZ