Myślę, że najłatwiej skontaktować się z księgową i powiedzieć jej prawdę. Jak się boisz, to skontaktuj się z taką spoza swojego miasta. Jak Cię wyśmieje, szukaj innej. Zajmujesz się czymś, co wzbudza mieszane emocje i musisz się z tym liczyć. Sama postanowiłam nie szukać dłużej informacji w internecie, tylko skontaktować się z kimś kompetentnym i tak zaczerpnąć pełni informacji. Muszę tylko znaleźć czasVictoria34 pisze: ↑pn sty 20, 2020 10:40 pmJestem tu nową chciałabym założyć działalność gospodarczą ale jaka artystyczna czy jaka dokładnie bo nie wiem sama jak za to się zabrać ? Co powiedzieliscie księgowej swojej że czym się będziecie zajmować w tej działalności?? Gdzieś widziałam w necie interpretacje podatkową zapytała jakąś kobieta ale nie wiem czy we wszystkich województwach to działa.
Proszę o odpowiedź kobiety która mają tutaj założona działalność i się rozliczają z tego dochodu Pozdrawiam Viki

Czytałam gdzieś po internetach, że z tym to różnie bywa, bo Twój konkretny urząd może do tego podejść inaczej, niż np. mój czy jeszcze innej dziewczyny. Chyba wiem, o jakiej interpretacji mówisz, wniosek był tam taki, że kamerki nie spełniają definicji prostytucji w rozumieniu prawa, że jest to handel "obrazem ciała", nie ciałem i właśnie jakoś pod działalność artystyczną się to podpisuje. Niemniej - tu chyba nikt Ci w 100% nie odpowie.